Hogyan kellene ezt kódban leírni?
Tulajdonképpen két szöveget szeretnék elhelyezni az egyiket bal oldalra a másikat jobb oldalra(1sorban), de sehogy sem sikerül...
Próbáltam <div>-vel a két oldalra elhelyezés ment, de új sort kezdett. Akkor utána jártam, hogy miképp lehet egy sorba hozni két divet, de akkor viszont nem engedte hogy változtassak az elhelyezkedésükön, szóval mind a kettő bal oldalon volt >.<
Aztán próbálkoztam <font>-tal hát ez még kevésbé sikerült. És most tanácstalan vagyok.
Gondolom ennyiből le lehetett venni, hogy nem űzöm magas szinten az ipart :/ de próbálkozom :D csak az a fránya angol tudás hiányzik... szóval jah.
A következő oldalon még gyakorolhatod is és megnézheted hogyan működik a DIV, amit az utóbbi időpen nagyon preferálnak a táblázat ellenében.
De természetesen táblázatot is hastnálhatsz, végülis régen (sőt manapság is sokszor {hiszen aki nézi, úgysem látja mivel helyezik el}) azzal "helyeztek" el dolgokat a weblapokon.
Táblánál újabb, de régi mód:
<div style='display:inline-block;width:100%;'>
<div style='float:left;'>első</div>
<div style='float:right;'>második</div>
</div>
<style>
.row {
display: flex;
flex-direction: row;
flex-wrap: wrap;
width: 100%;
}
.column {
display: flex;
flex-direction: column;
flex-basis: 100%;
flex: 1;
}
</style>
<div class='row'>
<div class='column'>első</div>
<div class='column'>második</div>
</div>
Négyes válaszával ne foglalkozz.
Régebben ezt floattal oldottuk meg, ma már flexbox-szal, css griddel illik megoldani.
#5 a column-nak minek display: flex?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!