Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan kellene ezt kódban leírni?

Hogyan kellene ezt kódban leírni?

Figyelt kérdés

Tulajdonképpen két szöveget szeretnék elhelyezni az egyiket bal oldalra a másikat jobb oldalra(1sorban), de sehogy sem sikerül...

Próbáltam <div>-vel a két oldalra elhelyezés ment, de új sort kezdett. Akkor utána jártam, hogy miképp lehet egy sorba hozni két divet, de akkor viszont nem engedte hogy változtassak az elhelyezkedésükön, szóval mind a kettő bal oldalon volt >.<

Aztán próbálkoztam <font>-tal hát ez még kevésbé sikerült. És most tanácstalan vagyok.

Gondolom ennyiből le lehetett venni, hogy nem űzöm magas szinten az ipart :/ de próbálkozom :D csak az a fránya angol tudás hiányzik... szóval jah.

2019. szept. 23. 21:31
 1/7 A kérdező kommentje:
Táblázattal jó megoldás?
2019. szept. 23. 21:34
 2/7 anonim ***** válasza:
45%

A következő oldalon még gyakorolhatod is és megnézheted hogyan működik a DIV, amit az utóbbi időpen nagyon preferálnak a táblázat ellenében.

[link]

De természetesen táblázatot is hastnálhatsz, végülis régen (sőt manapság is sokszor {hiszen aki nézi, úgysem látja mivel helyezik el}) azzal "helyeztek" el dolgokat a weblapokon.

[link]

2019. szept. 23. 21:49
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
Divek szélessége 50%, egyik div balra másikjobbra igazítva, text-align pedig left és right.
2019. szept. 24. 06:12
 4/7 anonim ***** válasza:
82%

Táblánál újabb, de régi mód:

<div style='display:inline-block;width:100%;'>

<div style='float:left;'>első</div>

<div style='float:right;'>második</div>

</div>

2019. szept. 24. 06:48
 5/7 anonim ***** válasza:
90%

<style>

.row {

display: flex;

flex-direction: row;

flex-wrap: wrap;

width: 100%;

}

.column {

display: flex;

flex-direction: column;

flex-basis: 100%;

flex: 1;

}

</style>

<div class='row'>

<div class='column'>első</div>

<div class='column'>második</div>

</div>

2019. szept. 24. 08:15
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek :)
2019. szept. 24. 14:47
 7/7 anonim ***** válasza:
51%

Négyes válaszával ne foglalkozz.

Régebben ezt floattal oldottuk meg, ma már flexbox-szal, css griddel illik megoldani.

#5 a column-nak minek display: flex?

2019. szept. 24. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!