Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi lehet a hiba a kódban?

Sutikecske kérdése:

Mi lehet a hiba a kódban?

Figyelt kérdés

Nem tudom mi lehet a hiba. Segítenétek? A kód:$res = mysqli_query($db, $sql) or die(mysqli_error());

Előre is nagyon köszi!

2017. júl. 15. 18:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Vagy a $db vagy a $sql -ben lesz a hiba.
2017. júl. 15. 18:24
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen a db-vel van a baj csak azt nem értem, hogy miért lehet rossz mikor a videóban szereplő kóddal látásom szerint megeggyezik ( https://www.youtube.com/watch?v=dIVVaysbNNI)
2017. júl. 15. 18:31
 3/13 anonim ***** válasza:
LoL
2017. júl. 15. 18:49
 4/13 anonim ***** válasza:
Adatbázis, felhasználó, adatbázis kapcsolat meg van!?
2017. júl. 15. 19:19
 5/13 anonim ***** válasza:
Mik az adatbázisod adatai?
2017. júl. 15. 21:13
 6/13 Drone007 ***** válasza:
Jó lenne látni a mysql hibaüzenetet is. Abból kiderülhet, hogy az adatbázis nem létezik, vagy a kapcsolati adatok vannak elírva (nincs hozzáférés).
2017. júl. 16. 08:32
 7/13 A kérdező kommentje:

"Notice: Undefined variable: db in C:\xampp\htdocs\blog\index.php on line 20

Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in C:\xampp\htdocs\blog\index.php on line 20

Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in C:\xampp\htdocs\blog\index.php on line 20"

Ezt a hibaüzenetet kapom de már vagy 1 hete nem jutok semmire ezzel a problémával

2017. júl. 16. 09:59
 8/13 anonim ***** válasza:

Hol és milyen értéket adsz a db változónak?

A videóban van egy db.php file, abban neked mi van?

2017. júl. 16. 11:06
 9/13 A kérdező kommentje:

Konkrétan ugyan ezek, mivel phpmyadminban alapjáraton nekem is root van és nincs hozzá rendelve jelszó, és a videóban szereplő módon vannak megadva az adatbázis stb.. annyit kapok vissza phpmyadminban hogy valamiér tnem sikerült kapcsolatot létesíteni(mysqli_real_connect(): (HY000/1045): Access denied for user 'pma'@'localhost' (using password: NO)

Connection for controluser as defined in your configuration failed.) a db.php pedig így néz ki:

<?php

$db = mysqli_connect("localhost", "root", "", "blog")

?>

2017. júl. 16. 11:43
 10/13 anonim ***** válasza:

A hibaüzenet világos: a pma felhasználónak nincs jogosultsága az adatbázishoz.

De nem is értem, mit akarsz a pma felhasználóvan, amikor azt mondod a rootot használod...

2017. júl. 16. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!