Mi lehet a hiba a kódban?
Nem tudom mi lehet a hiba. Segítenétek? A kód:$res = mysqli_query($db, $sql) or die(mysqli_error());
Előre is nagyon köszi!
"Notice: Undefined variable: db in C:\xampp\htdocs\blog\index.php on line 20
Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in C:\xampp\htdocs\blog\index.php on line 20
Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in C:\xampp\htdocs\blog\index.php on line 20"
Ezt a hibaüzenetet kapom de már vagy 1 hete nem jutok semmire ezzel a problémával
Hol és milyen értéket adsz a db változónak?
A videóban van egy db.php file, abban neked mi van?
Konkrétan ugyan ezek, mivel phpmyadminban alapjáraton nekem is root van és nincs hozzá rendelve jelszó, és a videóban szereplő módon vannak megadva az adatbázis stb.. annyit kapok vissza phpmyadminban hogy valamiér tnem sikerült kapcsolatot létesíteni(mysqli_real_connect(): (HY000/1045): Access denied for user 'pma'@'localhost' (using password: NO)
Connection for controluser as defined in your configuration failed.) a db.php pedig így néz ki:
<?php
$db = mysqli_connect("localhost", "root", "", "blog")
?>
A hibaüzenet világos: a pma felhasználónak nincs jogosultsága az adatbázishoz.
De nem is értem, mit akarsz a pma felhasználóvan, amikor azt mondod a rootot használod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!