Középiskolában melyik program nyelvet oktatják és melyiket kellene?
Figyelt kérdés
Nekünk még a Turbó Pasquale programnyelvet tanították, anno.2019. jún. 28. 20:33
11/19 A kérdező kommentje:
hú, köszönjük a sok választ, érdekes, hogy a Ruby programnyelvet senki sem említette, holott pl az USA-ban azt tanítják sok olyan diáknak, akiknek nem kenyere amúgy a programozás
2019. jún. 29. 20:49
12/19 anonim válasza:
Elkezdtem olvasgatni a programozási nyelvekről.
Olyan nyelvek vannak a top10-ben, amiről itthon nem is hallani.
Nem lep meg a Ruby se.
13/19 anonim válasza:
Ez itthon még nagyon gyerekcipőben jár, ami így a 21. században tényleg kissé érdekes.
14/19 anonim válasza:
2009 és 2013 között voltam szakközépiskolás informatika szakmacsoportban. Kezdetben aki volt tanárunk a Pascal programozási nyelvet tanította. Később, tizenegyedik osztályra új tanárt kaptunk, Ővele aki akarta a C#-pal folytathatta a programozási tanulmányait [azon kevesek egyike voltam, aki váltott C#-ra].
15/19 anonim válasza:
Nekünk anno általános iskolában volt Basic és Pascal, középiskolában Delphi meg némi VB script.
Hogy mit kellene ma tanítani? Fogalmam nincs. Igazából nem a nyelv a lényeg, hanem a gondolkodásmód fejlesztése. A nyelv szinte bármi lehet.
16/19 anonim válasza:
9:
A programozás elemi szinten nem az informatikai ismeretek gyarapítását szolgálja, hanem a gondolkodásmód fejlesztését. Éppen ezért nem értek egyet, hogy felesleges lenne olyanoknak, akik nem akarnak a jövőben ezzel foglalkozni.
18/19 anonim válasza:
#9 Szerintem Access adatbázis kezelés használata pont annyira fölösleges, mint szerinted a programozás. Az hogy valaki 120 pixelese képet akar rakatni a pólóra, szóval kevésbé járatos informatikában általában, inkább arra a korosztályra jellemző, akik már nem járnak iskolába. De még lehet hogy ők sem lőnek mellé akár egy 10*15 pixeles képpel sem. Ja, word az valószínűleg tényleg fontos, azt azonban érdekesnek tartom, hogy még az oktatásban is módszeresen a microfostos termékeket nyomatják, és nem általánosságokat tanítanak. az Open office tudja kb. ugyanazt. Egyébként órán miért nem telepítenek újra gépet a tanulók? beleértve a formázást, a partíciókat stb? Túl sok probléma lenne a rendszergizdának utána? Na mindegy, sok minden eszembe jutott. Egyébként hasznos amit írtál, bár nem értek egyet mindennel. :)
19/19 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!