Eeprom kiolvasása?
Sziasztok.
Valaki esetleg tudna nekem segíteni eeprom memória kiolvasásában?
Egy autórádió eeprom-jából szeretném kiolvasni a kódot (nem nem lopott,saját rádió,csak nincs meg a kódja).
Nem szeretném máshova elvinni,magam csinálnám meg,nagyjából körbe néztem neten,de még kellene több infó.
Pl. melyik programot használjam,illetve milyen eeprom olvasó kompatibilis az adott programmal,stb..
Olyanok ellen mint én? Az igen,köszi a hasznos segítséget :)
Mintha akkora bűntettet követnék el komolyan.
Egyszerűen csak érdekel ez a téma,és megszeretném magamnak csinálni(mert általában mindent magamnak csinálok,ha megtudom csinálni),de ha tudom,hogy egyetlen értelmes választ sem fogok kapni,inkább nem írom ki a kérdést,bár mit is várhattam volna.
Mindegy,köszönöm azért.
Hát igen, rengeteg több millió egyjegyu kód van a rádióban amiből ha 4et egymás mellé teszel akkor kijöhet a kod.
Kicsit durva variáció mennyiseg.
Megoldás lehet még az is, hogy visszafejted a programot. Ha belehuzol pár év alatt megvan.
Vagy megoldás hogy elmész dolgozni és egy század idő alatt mint ezekkel megkeresed az árát és veszel egy olyat aminek tudjátok a kódját.
Ja igen, ha gyári akkor a márkaszerviz megmondja ha a forgalmit viszed magaddal.
Rádió pontos típusa, fényképek a szétszedett rádióról? Ezek nélkül nem lehet semmit mondani. Esetleg ha egy kapcsolási rajzod is van hozzá, az is segítene (a régebbi típusokhoz adtak általában legalább valami blokk diagrammot).
Először az eeprom chipet kell megtaláld. Fogod a rádión lévő összes chipet és a számukat beírod google-be. Meg fogod találni, hogy melyik az eeprom.
Aztán az eeprom chip típusától függően lehet választani több száz eeprom olvasó közül, aztán pedig kell az adott eeprom olvasóval kompatibilis program (általában ott a link a gyártó oldalán hozzá). Ezután le tudod tölteni simán és lesz egy hatalmas bináris vagy hexadecimális számkupacod. Ezután már csak rá kell jönni, hogy melyik lehet a kód. Segíthet, ha a neten megtalálod, hogy melyik memóriacímen tárolják a kódot. Ha nem találsz erre információt, akkor az elég bajos, mert konkrétan bármelyik egymás után következő 4 számjegy lehet a kód (esetleg szűkíthetsz azzal, hogy ha pl csak 6 számozott gomb van a rádión, akkor a 6 feletti számjegyeket kizárod). És ezzel is csak akkor lesz szerencséd, ha nem alkalmaztak a rádió gyártói semmi féle titkosítást.
Értem,köszönöm.
a rádiót még nem szedtem szét,de amúgy egy Seat Aura rádióról lenne szó.
EEprom olvasót ebay-ről szeretnék rendelni,a legegyszerűbb USB-set,csak erre kellene az olvasó,ezért nem szeretnék több ezreket ezért kiadni.
Még utána nézek jobban neten,köszönöm az információkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!