Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Linux script tömb maximum...

Linux script tömb maximum elemének kiolvasása?

Figyelt kérdés

Van egy tömböm/változóm {maxcount} (nem vagyok otthon ebben a nyelvben, sajnálom) amibe a nevek előfordulásai vannak. Az alábbiak $maxcount adatai:

12 Béla

14 János

23 Géza

Hogy tudom belőle a maximum elemet kiválasztani? Mármint ami a maximum előfordulása van tehát hogy 23 Bélát talált a program.

(Részletesebben:)

File tartalmának kiolvasás és kezelés:

File tartalma:

Könyvelő, Farkas, Béla

Tanácsnok, Nagy, Jenő

.....

A keresztneveket a cég adott osztálya szerint szűrjük (pl: i=Könyvelő):

maxcount=$(grep i ${1} | cut -d"," -f3 | uniq -c | sort -n)

A maxcount tartalmának a legnagyobb elemét kéne kiszűrni, vagyis a legnagyobb számot tartalmazó sort!

Köszönöm a segítséget előre is és bocsánat, a szakszerűtlen megfogalmazásért!

2016. nov. 14. 21:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Tekintve hogy már növekvő sorrendbe vannak rendezve, már csak az utolsó sort kéne kiválasztani "tail -1"-gyel. Biztos te írtad a scriptet?
2016. nov. 14. 23:57
 2/4 A kérdező kommentje:
igen én, arra rájöttem h külön az uniq -c a grep, cut stb szerint milyen sorrendbe használjam, h oldjam meg a szűrést.. Bár h őszinte legyek eléggé nyögve nyelős nekem ez a C++, C#, php.. stb jobban megy. Köszönöm szépen!
2016. nov. 15. 07:22
 3/4 anonim ***** válasza:
43%

Ket megoldas van:

maxcount=$(grep i ${1} | cut -d"," -f3 | uniq -c | sort -n | tail -1)

vagy

maxcount=$(grep i ${1} | cut -d"," -f3 | uniq -c | sort -n)

echo ${maxcount} | tail -1

2016. nov. 16. 12:30
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2016. nov. 16. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!