Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hol van a hiba a képletben?

Hol van a hiba a képletben?

Figyelt kérdés

Kedves Bajtársaim!

Nagyon szeretném segítségeteket kérni a következő képletnél.

Szeretném, ha automatikusan a darabszám növelésénél szorzódna a #db és a #termekar és ez az eredmény látszódna a #total -ban.

Sajnos nem működik, amit kitaláltam,

nagyon szépen kérem, segítsen valaki.

Hálásan köszönöm!

<tr class="cartitem">

<td id="termekar">

<span class="mnt">300 Ft</span>

</td>

<td class="quant">

<div class="dbbtn">

<div class="btnmin">-</div>

<input id="db" class="cartdb" name="qtybtb" value="0" type="text">

<div class="btnpls">+</div>

</div>

</td>

<td id="total">

<span class="mnt">300 Ft</span>

</td>

</tr>

<script type="text/javascript" src="jquery-3.1.0.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

$(document).ready(function(){

$('#db').keyup(function(){

var myid = $('#termek').val();

var myarr = myid.split("_");

var price = parseInt(myarr[1]);

$('#total').val((price * $('#db).val()) + " Ft");

});

});

</script>

2016. nov. 4. 22:09
 1/5 anonim ***** válasza:
2016. nov. 4. 22:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Na most menj a francba. Az előző kérdésedre válaszoltam, akkor kiemeltem, hogy megnyitod egy böngészőben, és írja mik a hibák. Nem, kiírsz még egy hasonlóan elcseszett kérdést tele olyan hibákkal, amiket 3 másodperc lenen javítani, ha arra vennéd a fáradságot, hogy egyszer megnézd, mit ír ki a konzol.

Csak összegzésképp:

- Cseszel normálisan kivágott (vagy neagyisten teljes) HTML kódot írni (<tr>, meg <td> tagek a <table> tag nélkül, aztán bámulok, hogy miért nem látja némelyik elemet)

- Olyan üvöltő szintaktikai hibákat nem veszel észre magadtól (ó igen, valaki nem nézi a konzolt), mint hogy nem zársz le egy stringet valahol.

- Úgy próbálsz meg jQueryt tuszakolni a kódodban, hogy a JavaScript alapjai sem mennek

- Sö..tö..bö.

Támogatom azt, amit a másik kérdésnél írtak a többiek: Előbb tanulj meg alapszinten J S-ezni, és majd aztán ismerkedj a jQueryvel, mert ez így borzalom. És az ég szerelmére, tanuld már meg használni a konzolt.

2016. nov. 4. 22:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem menj inkább pizzafutárnak.
2016. nov. 4. 22:49
 4/5 A kérdező kommentje:

Sajnos nem értek sok mindent, még csak 11 éves vagyok, és ilyeneket nem tanítanak az iskolában, én abból próbálok tanulni, hogy megfejtem a kódokat és hasonlókat írok.

A jó és működő kódokból próbálom megtanulni.

Sajnos nem értem a konzollal kapcsolatos írásaidat, sajnálom! Nem értem a konzol által kiírt infokat sem.

Szeretném megtanulni!

2016. nov. 4. 23:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Az élet korod nem mentség arra, hogy ne kelljen utána nézni dolgoknak.

Sajnos az előttem szólókkal egyetértek, meg hozzá is teszek ezt-azt:

- iskola informatikából SEMMIT! de SEMMIT se tanít, csak megmutatják, hogy van ilyen

- böngészőkhöz van debug plugin is, Firefox és Chrome az élharcosok. Pl.: Firefox Firebug pluginja. Jah igen: JavaScript Debug is van! :) Akár még parancsról parancsra is ugrál a kedvedért.

- JS-ben van ilyen:

console.log("Ide írhatok bármit, azt kiírja a konzol");

most a szöveg helyet mehet változó, vagy bármi más. Böngésző konzolja kiírja

- JavaScript program írására rengeteg IDE van, amivel tengert lehetne rekeszteni, és alá is húzza pirossal ha van szintaktikai hiba! :) Lásd: Eclipse, NetBeans, WebStorm (avagy PhpStorm). Jah igen, és HTML-t is tudnak, meglepő nem? :O

Jó az Eclipse, és a NetBeans ingyenes, a másik kettő (...Storm-osok) meg fizetős.

Leg több ilyen IDE Java-ban írták, tehát jobb egy Java JDK-t telepíteni, amit meg Oracle oldalról lehet leszedni. De itt is egyszerűbb a Googlebe beírni: "Java 8 JDK download" persze idéző jelek nélkül, és jobb esetben legelső találat. Oprendszerhez és bit-hez megfelelő kell, ami gondolom Windows és 64bit.

A másik fontos, meg az ANGOL!

[link]

Nemzetközi programozás/rendszer/informatikai gyakori kérdéses portálja. :)

2016. nov. 5. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!