Mi a megszokott eljárás arra, ha egy adott fájlból beolvasott adatokra épül az egész program, rengeteg metódussal?
Ha a fájl sérült/hiányzik/hozzáférés megtagadva stb, akkor nem tudom kinyerni belőle az adatokat és ezáltal minden további művelet értelmetlen.
Egyelőre megoldottam úgy, hogy minden egyes metódus (ahol kell, metódushívás is) feltételvizsgálattal indít, hogy létezik-e a szóban forgó adat. Így azonban biztosan nem jó.
@#30:
Bizonyára így van... Kíváncsian várom a csattanót.
C#, ha így jobban lehet ötletet adni...
De mindegy.
Semennyire nem értettem meg a javaslatokat, ezért kérdeztem tovább. :(
Ez a Main() nagyrésze:
ReadTheList readTheList = new ReadTheList(num); // a num integer és megmondja az osztálynak, mi kell per pillanat
List<List<int>> myList = readTheList.GetList(); // ez meg még meghív másik 2-t abban az osztályban
Dictionary<int, int> countOfEachNums = new Dictionary<int, int>();
List<int> moreCommon = new List<int>();
if (myList != null) // azért így vizsgálom, mert null-ként tér vissza, ha gond van, az Any() függvény elszáll
{
countOfEachNums = CreateDictionaries<int>.CreateDictionaryOufOfList(myList); // és némi LINQ, mert úgy lehetett rendezni, ezt most nem másoltam
moreCommon = countOfEachNums.Keys.ToList();
// Kiírások:
FreqOfEachNumberToConsole(countOfEachNums);
MoreFreqsToConsole(moreCommon);
}
else
{
Console.WriteLine("Hiba történt a forrásfájl letöltése vagy további feldolgozása során! A lista üres!");
}
Csodás; nekem rámentek az eheti estéim/délutánjaim. Kb. 200 sor, mindet meg kellene nézni, de abban meg annyi hibát találna egy avatott szem, hogy ha egyszerre zúdítaná rám, elmenne a kedvem az egészről. Áhhh, nem tudom, nehéz ez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!