Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen okok miatt érdemes...

Milyen okok miatt érdemes autoitrol pythonra váltani?

Figyelt kérdés
2019. máj. 27. 09:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Tapasztalatszerzés
2019. máj. 27. 10:29
 2/20 anonim ***** válasza:
Ha találkozol olyan problémával, amit autoittel nem tudsz megoldani vagy nem hatékonyan.
2019. máj. 27. 12:09
 3/20 A kérdező kommentje:

Egyenlőre meg tudom oldani csak sokan azt mondják, az autoit elavult nyelv, nem hatékony, nem érdemes abban fejleszteni, stb.

A másik, az autoit elég lassú de vajon a phyton gyorsabb e? Hisz hasonlóan magasszszintű programnyelv.

2019. máj. 27. 12:30
 4/20 anonim ***** válasza:

Fú, hogy mennyit tudsz ezen a gyökérségen vergődni.

Teljesen más dologra való a két nyelv, így semmi értelme összehasonlítani a kettőt.

2019. máj. 27. 13:43
 5/20 A kérdező kommentje:
Akkor mé mondjátok folyton azt h phytont használjak?
2019. máj. 27. 13:45
 6/20 anonim ***** válasza:

"csak sokan azt mondják, az autoit elavult nyelv, nem hatékony, nem érdemes abban fejleszteni, stb."

Nem pont ezt mondtuk.

Inkább azt - sokan, többször, több féle módon - hogy minden egyes apró-cseprő problémádat először próbáld magad megoldani, mert a kérdéseid igen nagy többségére az Autoit dokumentációjában/fórumán találhatsz megoldást - csak használni kellene a keresőt.

És nem, nem kifogás az, hogy "Árpád által legyilkolt népek földjén élsz". Nem kifogás az, hogy nem tudsz angolul (meg lehet tanulni - lásd Duolingo - vannak szótárak - lásd Sztaki szótár, fordítószolgáltatások - Google Fordító).

Ugyanis Python esetén is simán belefuthatsz olyan problémába, amihez csak angol nyelven lesz megoldás (hajjaj!).

És nem, a fórum nem arra való, hogy ha valamit nem tudsz, akkor rohansz ide mással elvégeztetni a munkát. Hanem arra, hogyha egy komplex feladat megoldása közben elakadsz és bár próbáltad, de nem áll rendelkezésedre semmilyen segítség (se kereső, se a nyelv dokumentációja, se más fórumok - ahol a kérdésedet előtted már feltették, se szótár, se fordítószolgáltatás), akkor továbblökjünk a feladat megoldásában (nem oldjuk meg helyetted a feladatot!).

Bővebben erről:

* [link]

* [link]

És félreértés ne essék: szívesen segítünk, de vedd észre a különbséget az "elakadtam, küzdöttem (tényleg!), de nem jutottam tovább, segítsetek légyszi!" és a "lusta vagyok, oldjátok meg - keressétek ki, fordítsátok le, értelmezzétek - helyettem"-mentalitások között.

"Milyen okok miatt érdemes autoitrol pythonra váltani?"

A két nyelv közötti különbségekről az alábbi topik:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..

#5-ös hozzászólásában már írtam.

Pythont akkor érdemes használni, ha nem csak a Windows rendszeren belül akarsz grafikus alkalmazásokat automatizálni, hanem általános, multiplatform nyelvet keresel egy feladat elvégzésére.

Mondok egy példát: ha egy weboldalról kellene adatokat letölteni, azoknak kiszámítani az átlagát, majd az átlagot dátummal ellátva el kéne tárolni egy CSV-állományban, ahhoz Pythont használnék AutoIt helyett (ámbár AutoItben is megvalósítható, csak körülményesebben).

2019. máj. 27. 15:16
 7/20 A kérdező kommentje:

"Inkább azt - sokan, többször, több féle módon - hogy minden egyes apró-cseprő problémádat először próbáld magad megoldani, mert a kérdéseid igen nagy többségére az Autoit dokumentációjában/fórumán találhatsz megoldást - csak használni kellene a keresőt."

Ez egy másik téma.

"Ugyanis Python esetén is simán belefuthatsz olyan problémába, amihez csak angol nyelven lesz megoldás (hajjaj!)."

Amiről én beszélek ott ép ez volt az egyik ellenérv az autoittal szemben hogy sokkal több minden van róla magyarul.

"ide mással elvégeztetni a munkát" neked az a munka ha leirsz néhány hozzászólást? van nálatok felvétel?

"keressétek ki, fordítsátok le, értelmezzétek" szó nincs erről, aki tudja pár sort irhat, de semmiféle keresési kötelezettség nem áll fen felétek, értelmezési pedig végkép nem.

"Pythont akkor érdemes használni, ha nem csak a Windows rendszeren belül akarsz grafikus alkalmazásokat automatizálni, hanem általános, multiplatform nyelvet keresel egy feladat elvégzésére.

Mondok egy példát: ha egy weboldalról kellene adatokat letölteni, azoknak kiszámítani az átlagát, majd az átlagot dátummal ellátva el kéne tárolni egy CSV-állományban, ahhoz Pythont használnék AutoIt helyett (ámbár AutoItben is megvalósítható, csak körülményesebben)."

látod, megy a válasz is. csak akarni kell.

2019. máj. 27. 15:25
 8/20 anonim ***** válasza:

Én csak azt szeretném, hogy ne írj ide többet.

Soha többet.

2019. máj. 27. 15:50
 9/20 A kérdező kommentje:
Fogj ki az aranyhalat s még marad is utána két kívánságod.
2019. máj. 27. 15:53
 10/20 anonim ***** válasza:

"Ez egy másik téma."

Nagyon nem.

A kérdéseidnél - akár dühöngve, akár magyarázva, vagy közvetetten utalva rá, de - felmerül, hogy HASZNÁLD MÁR AZT A KERESŐT!

"Amiről én beszélek ott ép ez volt az egyik ellenérv az autoittal szemben hogy sokkal több minden van róla magyarul."

Az alapjairól - a strukturált (vagy akár az objektum-orientált) programozás elemeiről, alapvető adatszerkezetekről, algoritmusokról - még igen (mert ezeket általános/középiskolában/felsőoktatásban oktatják), de komplexebb dolgokról, vagy például adott modulok/könyvtárak dokumentációját már alig. Miért? Mert ezek már szakavatottabbaknak készülnek, akiktől elvárható a nyelvtudás, az angol világnyelv, minden egyes apró-cseprő dolog lefordítására meg nincs idő/erőforrás.

Lásd az előbb belinkelt Fórum-etikett (továbbiakban F.E.) ide vonatkozó idézetét:

"A számítástechnika nyelve az angol. Ehhez szokjunk hozzá. Nekem is fáj hogy nem a magyar, de ezzel együtt kell élni."

Az Autoit esetében is hasonlóról van szó: egy specializált nyelv, adott célfeladatra, feltehetőleg kicsi magyar felhasználóbázissal.

" neked az a munka ha leirsz néhány hozzászólást?"

A munkát értsd képletesen.

Lásd F.E.:

"A fórumon nem követelőzünk. A fórum léte, fenntartása és a lehetőség, hogy írjunk bele mondjuk úgy hogy egy “szívesség”, amit egyrészt a fórum gazdája tesz azzal hogy üzemelteti, másrészt a fórum közössége tesz azzal, hogy ír bele. Neked, választ. "

"de semmiféle keresési kötelezettség nem áll fen felétek"

Dehogynem. A keresést Neked kellene elvégezned (a Te érdeked hogy megoldást találj a problémádra) - de te erre (már megbocsáss, de sajnos ez a kellemetlen igazság) LUSTA VAGY.

Lásd F.E.:

"A fórumon a segítségkérés lényege hogy ha valamit nem tudunk, akkor megkérdezzük a többiektől hogy tudnánk azt megoldani. Nem pedig az, hogy beírjuk “ki csinálja meg helyettem”."

Mivel ezen a fórumon az ilyen kérdéseket nem lehet kellőképpen szankcionálni (a stackoverflow fórumán például a kérdések is pontozhatóak, az ilyen jellegű kérdéseket rendre le is pontozzák!), illetve hogy nyomatékosítsuk benned, hogy a kérdésedre mennyire egyszerűen lehet megoldást találni, leírjuk, hogy ha beírod a kérdésed kulcsszavait az első találatok egyike pont az AUtoit dokumentációja, stb...

Lásd F.E.:

"Mielőtt a fórumban felteszünk egy kérdést, a választ megpróbáljuk megkeresni a google-ban. Ha ezt kihagyod és csak írsz ész nélkül majd a fórumozók látják, hogy erre a válaszra a google egyből kidobja a találatot, akkor nyugodtan könyveld el magadban hogy a legtöbbjük legszívesebben kilőne a Hold felé egy ágyúval. Még ha ezt nem is írják be a fórumba."

2019. máj. 27. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!