Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit érdemes tanulni, ha már...

Mit érdemes tanulni, ha már jól tudok konzolos alkalmazásokat írni?

Figyelt kérdés
2019. máj. 24. 16:11
 1/5 anonim ***** válasza:
58%
Grafikus felületet, GUIt.
2019. máj. 24. 16:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Vagy webes (REST) API-t.
2019. máj. 24. 16:23
 3/5 anonim ***** válasza:
58%
Még néhány nyelvet (Java, python, bash, C++, javascript, html..., ami tetszik.) Tervezési mintákat, hogy ne csak éppen most működő, hanem olvasható és karbantartható kódot tudj írni. A fő kérdés persze az, hogy mi a cél. Programozóként szeretnél elhelyezkedni? Az általános műveltséged akarod így fejleszteni?
2019. máj. 24. 16:46
 4/5 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem ez keretrendszertől, programnyelvtől is függ.

Én C#-ot tanulok, mert tavaly arra indítottak el, hosszú... Lehet, hogy a Python vagy a Java jobb választás lett volna.

Először WinForms-alkalmazásokat írtam, mostanában WPF-et, főleg drag and drop módszerrel, de a XAML-ot is igyekszem tanulgatni. Olvastam a databinding-ről és a többszálú alkalamzásokról, csak az a gondom, hogy ez a saját hobbiprojektjeimnél (már ha ezeket a borzalmakat annak lehet nevezni) nem jön elő.

Én alkotói válságban vagyok.

Jó lenne, ha valaki látná a kódjaimat és el tudná magyarázni, mi a gond velük. Járok OKJ-re, de erre ott sincs kapacitása a tanárnak (amúgy még aránylag az elején vagyunk, autodidakta jóval előrébb járok). Lesz majd ilyen nagyobb lélegzetvételű záródolgozat, csúfolhatjuk szakdolgozatnak is, azt megnézi a tanár, de annyi...

Már kacérkodom a gondolattal, hogy jó lenne megpróbálni egy junior pozíciót. Ha ne adj' Isten, kihullanék, akkor se öl meg senki, csak ugyanott tartanék, ahol most. Többszálú alkalmazások; különböző interface-k implementálása, öröklődés stb - lehet, hogy csak ott jönne igazán elő. Vagy egy junior pozícióhoz ebben gyakorlottnak kell lenni? Úgy érzem sajnos, hogy az iskolában se fogunk valami túl magas szintre eljutni, volt, aki mondta is már, hogy önmagában ez nem elég....

WPF-el amúgy ALIG VAN álláshirdetés. Lehet, hogy ASP.NET-et kellene tanulni. A webfejlesztés engem nem vonz, de legalább irtó bonyolultnak tűnik az ASP.NET eddig.

2019. máj. 24. 16:51
 5/5 A kérdező kommentje:

1-es:

És az nem nehéz?

2019. szept. 9. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!