2 hete kezdtem el Pythonozni és megakadtam egy programban?
Szóval egy kezdő torpedó játékot akarok készíteni.
Az a problémám, hogy a függvényben hogyan oldom meg, hogy a gép tudja, hogy melyik játékos jön és annak a listájába pakolja be a változókat?
ui: Elnézést ha nagyon gagyi a kódom :D
Szóval ez 1x10 méretű táblán játszódik. Ok.
Ha megengeded, akkor kifejteném a konstruktív véleményem a megoldásodról. Remélem a segítségedre lesz. A komment végén van működő és reményeim szerint hibamentes kód.
A program jelenleg megengedi, hogy többször lőj ugyan oda.
Az iteratívan növekvő számsort én nem gépelném be. Pont ezt tudja csinálni az numpy.arange(1,11).
A lay_ship metódusban a random.randint(1,10) gond nélkül adhat egymás után két egyforma értéket ami azt eredményezheti, hogy két hajód egymáson hever. Néha hibásan futhat a kódod néha meg jól. Mielőtt appendelnéd le kell csekkolni, hogy benne van e már az az érték. Ha igen akkor újra sorsolsz.
A game fv.ben mindkét játékos lép mielőtt e végeredményt vizsgálnád. -> Ha az első játékos nyer a második még fölöslegesen lép egyet.
Elég sok minden duplán szerepel. A shoot_first illetve a shoot_second függvények majdhogynem ugyan azt csinálják. Az ilyen copy paste megoldásokat nagyon ajánlatos kerülni. Ha módosítani kell a kódot, akkor több helyen kell átírnod -> könnyű elcseszni és órákat tölthetsz a hibakereséssel.
Hibakereséshez és a program vizualizációjához tudod használni ezt: [link] vagy bármely hasonló eszközt.
És végül a kód:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!