Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java-t tanulok kicsit megakadt...

Java-t tanulok kicsit megakadtam valami, valaki el tudná magyarázni?

Figyelt kérdés

Szóval ugye prím számokat keresünk, és ezt a feltételt nem igazán értem, mármint azt igen ha egy szám gyökénél nincs kisebb osztója akkor prím szám, de nem az van írva, hogy i nem lehet nagyobb mint x gyöke? Akkor miért az a feltétel a végén? Valószínűleg f@sságot kérdezek, szóval akkor előre is bocsi :D Remélem érthetően fogalmaztam mi a kérdés. Köszi!

int i = 2;

while(i<=Math.sqrt(x) && x%i!=0)

i++;

prím=i>Math.sqrt(x);

2017. márc. 28. 15:54
 1/4 A kérdező kommentje:
A "prím" változó fentebb meg van adva csak ide nincs másolva. Ezt kifelejtettem és nem tudom hol lehet, ha lehet szerkeszteni a kérdést. Nehogy ebbe kössön bele valaki :D
2017. márc. 28. 16:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Javaslat: rakj az x helyébe 9-et és 11-et és printeld ki az i értékét a while ciklus után és akkor valószínűleg rájössz.
2017. márc. 28. 16:17
 3/4 anonim ***** válasza:
le akartam írni a magyarázatot, de #1-esnek nagyon igaza van: a legjobb, ha kipróbálod és felírod lépésenként a változók értékeit. Plusz nézd meg összetett számokra is (pl. 8-ra).
2017. márc. 28. 16:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :D Sikerült megérteni. :)
2017. márc. 28. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!