Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kell elképzelni egy...

Hogyan kell elképzelni egy programozó napját?

Figyelt kérdés

2019. máj. 12. 20:51
 1/10 anonim válasza:
0%
2019. máj. 12. 21:02
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem kell azt elképzelni.
2019. máj. 12. 21:20
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

Reggel felkelek, megcsinálom a félórás edzésemet, majd zuhany. Leballagok a parkolóba a bringámhoz, és útnak indulok a "gyárba." Természetesen a kettő között fel is öltözöm. Útközben veszek reggelit, esetleg ebédet is.

Bemegyek a "gyárba", leülök az asztalomhoz, amin egy Macbook Pro vár, és utálom. Felcsapom, letöltöm Gitről a kollégák előző napi szerencsétlenkedéseit. Közben elmegyek a konyhába kávéért. Itt találkozom kollégákkal. A fő probléma, hogy mindig a ronda kolléganők flörtölnek, illetve a muszlim munkatársam nem mosakszik. Szerencsére ő a marketingen dolgozik. Jól megértik egymást az ortodox zsidóval (rohadtul nem).

Ezután leülök, és elkezdem darálni a hibajegyeket, fixelni a bugokat, esetleg folytatni, amit az előző nap félbehagytam. Egészen 11 óráig, amikor Scrum standup van. Ilyenkor összegyűlünk a konyhában, ahol egyébként mindig van friss gyümölcs is kitéve, és mindenki pár percben beszámol a feladatai állásáról. A menedzserünk pedig befelé anyáz, mert természetesen megint el vagyunk maradva. Az még sosem jutott eszébe, hogy ne a múlt hétre szabja a határidőt.

Ezután vissza a géphez, és elmélyült kódolás minimum egy-két órán át. Ez nekem egyfajta transzállapot, nemigen érzékelem az időt. Néha valaki rám csipog chaten otthonról, vele váltok pár szót. Aztán kimegyek ebédért, vagy ha hoztam, megeszem azt.

Ebéd után a dolog folytatódik. Ha olyanom van, bent kotlok nyolcig, mert az plusz hatvan dollár, meg különben is, mit csináljak otthon. Aztán hazabringázom, veszek valami egyszerű vacsit, vagy csak fehérjét, és megint gyúrok egy rövidet.

Amikor pedig nem ezt csinálom, akkor a régi számítógépeimmel múlatom az időt. Commodore-ok, Atarik, Amigák... azaz igazi számítógépek.

2019. máj. 12. 21:27
 4/10 A kérdező kommentje:
Na ilyenekre vagyok kíváncsi mint az utolsó! :D
2019. máj. 12. 21:44
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
#4 ne aggódj, sosem fogod megtapasztalni hogy milyen egy programozó napja, tekintve hogy még a google-t sem tudod használni. A neked tetsző válasz csak simán át lett copypastolva egy korábbi kérdés alól, ami kb. szóról szóra ugyanígy volt feltéve.
2019. máj. 13. 08:26
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

ez egyénenként változó, ki mit csinál, hobbik, barátok, család, háziállat mellette...

sok változós tényező van ha az egészet nézzük

ha csak a programozás részét ott szintén :)

2019. máj. 13. 08:52
 8/10 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy programozó akarok lenni?
2019. máj. 13. 14:44
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
#8 Nen tudom. Kicsoda? Ez valami találós kérdés?
2019. máj. 13. 18:16
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Ül a gép előtt Reggel este kapucni a fején a képernyőn számok futkorasznak meg kocka és kör forog ő csapkodja a billentyűzetet néha belép a marsjaro adatbázisába ekkor hatszog is forog a képen piros felkialtojellel a közepén. Pizzát eszik a doboz szerte szejjel a sötét szobában.
2019. máj. 13. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!