Érdemes 16 évesen elkezdeni otthon programozni?
Tudom erős szó egy 16 évesnek a programozás de engem érdekel.
Általános iskolàban sokat robotikáztam és az is nagyon tetszett.
Informatika osztályos gimibe jöttem, de elméletileg csak jövőre lesz programozás
Olvasgattam a neten erről az egészről de fogalmam sincs, hogy hol kezdjem annyi nyelv van. Jövő évig nem akarok várni főleg, hogy itt a nyár és valami hasznosat is akarok csinálni a lazulás mellett:D
Ti mit tennének a helyemben?
"és felhozott néhány információt, ami semmit nem cáfol"
Állítás:
"A suliban szinte BIZTOS VAGYOK BENNE, hogy PASCALT FOGNAK oktatni,"
Cáfolat #1: az érettségin használható szoftverek listájában sok más nyelv is szerepel - lásd #5-ös hozzászólásom - tehát más nyelveket is oktathatnak
Cáfolat #2: több oktatási intézményben más nyelvet oktatnak - lásd a #7-es hozzászólásomban felhozott példákat, de tudok még többet:
- Hunyadi Szakgimnázium: "Egyszerű és összetett feladatokat elvégző programok írása C# programnyelven." [ [link] ]
- Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma: "programozási nyelvek: C#, Java, XNA, Unity" [ [link] ]
- NJSzT - Nemes Tihamér Nemzetközi Informatikai Tanulmányi Verseny - Programozás kategória: a "Használható szoftvereszközök"-nél csomó nyelv fel van sorolva (bár a Pascalt preferálják) [ [link] ]
- Városmajori Gimnázium: itt is C# [ [link] ]
- BGSZC Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma: "heti 2 óra extra informatika órában részesül, amelynek keretében robotika, Arduino, 3D animáció és C# oktatás lesz" [ [link] ]
Cáfolat #3: 2018-as emelt szintű érettségi megoldás: [link]
a programozási feladat megoldását C++-ban közlik.
Mindezekkel nem azt akarom mondani, hogy:
* a Pascal elavult lenne
* nem használják az oktatásban
hanem azt, hogy a középiskolai oktatásban a Pascalnak már nem akkora az elterjedtsége, mint például az 1990-es években/2000-es évek elején
Q.E.D.
Ne haragudj, de mikor megláttam, hogy konkrétan kiemeled az idézetben, hogy "biztos vagyok benne", de az előtte ácsorgó "szinte" szót nem, máris -10 pontról indult a hozzászólásod további része. :D
Lássuk, mit állítottam:
- Nagy valószínűséggel Pascalt oktatnak a kérdező iskolájában
- A legtöbb középiskolában Pascalt oktatnak
Mit NEM álíltottam:
- A Pascalon kívül nem oktatnak más nyelvet
Az, hogy előhozakodsz az érettségin használható szoftverek listájával, meg felhozol 2 példát a több mint 2000 középiskolából ahol nem Pascalt oktatnak, csak azt az állítást cáfolod meg sikeresen, amit nem tettem meg. Mindezt úgy, hogy a vita logikus befejezése ott lett volna, hogy egyetértünk abban, hogy a kérdező kérdezze meg a tanároktól (bár részemről ez nem változtat azon, hogy vagy Pascalt, vagy Pythont javaslok neki, akkor is, ha az iskolája történetesen C#-ot oktat). Neked ez az egyetértés nem volt elég, te mindenképpen le akartad rombolni azon állításomat, hogy a Pascal még mindig a legelterjedtebb prognyelv a közoktatásban. Nos, ha már ragaszkodsz ezen szándékodhoz, noha SEMMI konstruktív következmény nem származik belőle ezen a ponton, akkor legalább szedd össze magad, és csináld jól. Vagy hagyj fel vele mindörökké.
mi érdekel?
én webes irányba mozognék
html + javascript első körben aztán majd úgyis alakul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!