Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Érdemes 16 évesen elkezdeni...

Érdemes 16 évesen elkezdeni otthon programozni?

Figyelt kérdés

Tudom erős szó egy 16 évesnek a programozás de engem érdekel.

Általános iskolàban sokat robotikáztam és az is nagyon tetszett.

Informatika osztályos gimibe jöttem, de elméletileg csak jövőre lesz programozás

Olvasgattam a neten erről az egészről de fogalmam sincs, hogy hol kezdjem annyi nyelv van. Jövő évig nem akarok várni főleg, hogy itt a nyár és valami hasznosat is akarok csinálni a lazulás mellett:D

Ti mit tennének a helyemben?

2019. máj. 9. 20:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
#9 Szóval. Tettem egy HELYES kijelentést, merthogy rácáfolni továbbra sem sikerült senkinek, mire egy úriember úgy gondolta, hogy ő bizony bele akar kötni a mondandómba, és felhozott néhány információt, ami semmit nem cáfol. Amellett, hogy égető vágyat érzett arra, hogy elkezdjen kötekedni, és ezután nem tudott értékelhető ellenérvet felhozni, még én vagyok a hülye amiért tettem egy egyszerű (és még egsyzer kihangsúlyozom, helyes) kijelentést? Mesélj még, kérlek.
2019. máj. 10. 11:12
 12/19 anonim ***** válasza:

"és felhozott néhány információt, ami semmit nem cáfol"

Állítás:

"A suliban szinte BIZTOS VAGYOK BENNE, hogy PASCALT FOGNAK oktatni,"

Cáfolat #1: az érettségin használható szoftverek listájában sok más nyelv is szerepel - lásd #5-ös hozzászólásom - tehát más nyelveket is oktathatnak

Cáfolat #2: több oktatási intézményben más nyelvet oktatnak - lásd a #7-es hozzászólásomban felhozott példákat, de tudok még többet:

- Hunyadi Szakgimnázium: "Egyszerű és összetett feladatokat elvégző programok írása C# programnyelven." [ [link] ]

- Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma: "programozási nyelvek: C#, Java, XNA, Unity" [ [link] ]

- NJSzT - Nemes Tihamér Nemzetközi Informatikai Tanulmányi Verseny - Programozás kategória: a "Használható szoftvereszközök"-nél csomó nyelv fel van sorolva (bár a Pascalt preferálják) [ [link] ]

- Városmajori Gimnázium: itt is C# [ [link] ]

- BGSZC Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma: "heti 2 óra extra informatika órában részesül, amelynek keretében robotika, Arduino, 3D animáció és C# oktatás lesz" [ [link] ]

Cáfolat #3: 2018-as emelt szintű érettségi megoldás: [link]

a programozási feladat megoldását C++-ban közlik.

Mindezekkel nem azt akarom mondani, hogy:

* a Pascal elavult lenne

* nem használják az oktatásban

hanem azt, hogy a középiskolai oktatásban a Pascalnak már nem akkora az elterjedtsége, mint például az 1990-es években/2000-es évek elején

Q.E.D.

2019. máj. 10. 11:58
 13/19 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de mikor megláttam, hogy konkrétan kiemeled az idézetben, hogy "biztos vagyok benne", de az előtte ácsorgó "szinte" szót nem, máris -10 pontról indult a hozzászólásod további része. :D

Lássuk, mit állítottam:

- Nagy valószínűséggel Pascalt oktatnak a kérdező iskolájában

- A legtöbb középiskolában Pascalt oktatnak

Mit NEM álíltottam:

- A Pascalon kívül nem oktatnak más nyelvet

Az, hogy előhozakodsz az érettségin használható szoftverek listájával, meg felhozol 2 példát a több mint 2000 középiskolából ahol nem Pascalt oktatnak, csak azt az állítást cáfolod meg sikeresen, amit nem tettem meg. Mindezt úgy, hogy a vita logikus befejezése ott lett volna, hogy egyetértünk abban, hogy a kérdező kérdezze meg a tanároktól (bár részemről ez nem változtat azon, hogy vagy Pascalt, vagy Pythont javaslok neki, akkor is, ha az iskolája történetesen C#-ot oktat). Neked ez az egyetértés nem volt elég, te mindenképpen le akartad rombolni azon állításomat, hogy a Pascal még mindig a legelterjedtebb prognyelv a közoktatásban. Nos, ha már ragaszkodsz ezen szándékodhoz, noha SEMMI konstruktív következmény nem származik belőle ezen a ponton, akkor legalább szedd össze magad, és csináld jól. Vagy hagyj fel vele mindörökké.

2019. máj. 10. 12:41
 14/19 anonim ***** válasza:
#4 tartalmilag teljesen rendben van amit írsz, de te jó ég, az idegen szavaktól nem fogsz okosabbnak tűnni. Fundamentális alapok, komolyan? Alapvető alapok, vagy hogy gondoltad ezt?
2019. máj. 10. 20:54
 15/19 anonim ***** válasza:
#14 Mi az isten történik ma, hogy mindenki fél szavakba akar belekötni? Nem azért használok idegen szavakat, mert ettől okosnak érzem magam, hanem mert az jut előbb eszembe. De ha ennyire zavar, akkor tegyél fel róla egy kérdést a Nyelvtan kategóriába, és talán válaszolok rá.
2019. máj. 11. 01:10
 16/19 moozygoo ***** válasza:
Bármit tanulsz, csak előnyödre válik, viszont van egy nagyon fontos hátulütője is, amit általában nem vesznek figyelembe az emberek. Ha véletlenül valamit félreértelmezel és rosszul sajátítasz el, azt később sokkal nehezebb lesz korrigálnod
2019. máj. 11. 10:28
 17/19 anonim ***** válasza:

mi érdekel?

én webes irányba mozognék

html + javascript első körben aztán majd úgyis alakul

2019. máj. 14. 07:21
 18/19 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem erős szó. Itt az egyetemen vannak olyanok, akik 6-10 évesen kezdtek programozni. Én 15 évesen és akkor se vittem túlzásba, nagyon úgy érzem, hogy behozhatatlan lemaradásom van hozzájuk képest :D
2019. máj. 15. 09:59
 19/19 anonim válasza:
Túlzás? Én nyolcévesen kezdtem...
2020. aug. 13. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!