Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Magyarorszgon el lehet helyezk...

Magyarorszgon el lehet helyezkedni 30+osan palyakezdőként junior python programozoként?

Figyelt kérdés

2019. máj. 9. 17:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Az egyéni vállalkozó nem jelent feltétlen távmunkát. Nálunk a külsősök ott ülnek velünk az irodában napi 8 órában. Csak annyi, hogy nem havi fizetést kapnak, hanem számláznak. És ha épp vége egy projektnek, akkor nekik nincs felmondási idő, hanem amíg nincs másik munka, addig nem kell jönniük. Nyilván addig pénzt se kapnak. Ez a rugalmasság éri meg a cégnek. Nekik is jobb, mert tudják optimalizálni az adózásukat, elszámolhatnak költségeket, stb.
2019. máj. 11. 18:35
 12/15 anonim ***** válasza:
Utolsó, ez nem külsős, csak annak nevezik. A munkaügyi bíróságon ez bizony egy álcázott munkaviszonynak számítana, hiába számláz.
2019. máj. 13. 09:33
 13/15 anonim ***** válasza:
Igen, ide én is akartam írni, hogy ez a fajta külsős alkalmazás ez az úgynevezett bújtatott foglalkoztatás, ami viszont törvény sértő.
2019. máj. 13. 10:30
 14/15 anonim ***** válasza:
A 7-es vagyok, miért pontoztatok le?
2019. máj. 29. 18:17
 15/15 anonim ***** válasza:

Oké tehát. Papír ÉS referencia (gyakorlat) kell.

Ezt a legegyszerűbb megszerezni mondjuk a Udacity-n (kb 300,000 forint egy nanodegree). Ott egyből “szülsz” referenciát is. DE: Magyarországon a Udacity nanodegreek még nem annyira elterjedtek mint nyugaton, csak néznek a HR-esek, hogy ez mi, szóval lehet, hogy itthon nem ér annyit, mint külföldön...

Viszont nem vagyok benne biztos, hogy pont a Python programozás a megfelelő választás. Elég kevés helyen használnak Pythont, és ők is többnyire erős matematikai alapokkal.

Jobb lenne szakosodnod valamire, és arra tanulnod!! Legjobb ötleteim:

1) Mobil applikáció fejlesztő. Válassz egy stacket (például Android/Kotlin; iOS/Swift; Flutter/Dart) és tanuld meg azt kívülről-belülről. (Ismét segíthet egy vonatkozó Udacity nanodegree vagy Coursera specialization.) Készíts pár próba appot, amelyet be tudsz mutatni referenciának. Voilá!

2) Webfejlesztő. Célszerű ötlet a front-end fejlesztés. Tanuld meg a TypeScriptet, mellé front-end frameworköket (Angular, React, Vue) és készíts pár referencia oldalt. Vonatkozó Udacity nanodegree ismételten segíthet.

3) Java. Ehhez viszont (mivel nehezebb referenciát mutatni) hazai sulit javaslok, végezd el és azt a papírt lobogtasd. Egy Oracle certifikáció segíthet HR-es elé kerülnöd.

Hirtelen ezek az ötleteim vannak.

2019. jún. 1. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!