<C++ vagy PHP? /a>
PHP egy script nyelv, jóval könnyebb, mint a C++, viszont a felhasználási területe is jóval korlátozottabb, mint a C++-nak
Én PHP fejlesztő vagyok/voltam, hobbi szinten játékfejlesztés miatt C#-al foglalkozom. C++-al minimálisan foglalkoztam eddig. Más nyelvekkel is foglalkoztam bizonyos szinten.
Minden nyelvnek meg van a maga felhasználási területe, "szokásai", irányai...
Viszont nem elég csak nyelveket ismerni, mellette rengeteg elméleti tudás van amit fontos ismerni. Technológiák, technikák ismerete...
Ha összehasonlítanánk a PHP-t és a C++-t, hogy milyen tudás kell hozzájuk, akkor a PHP-hoz jóval kevesebb kell, hogy már munkába tudj vele állni.
Ami viszont egyik nyelvnél sem elhanyagolható az a probléma megoldó készség amivel egy programozónak rendelkeznie kell. Tehát ha jön 1 új feladat, 1 új technológia, 1 új igény.....bármi, akkor tudj tanulni, fejlődni, megtudd oldani a problémákat, letudd küzdeni az akadályokat.
Ha nekem kellene ez a 2 nyelv közül választani én inkább a C++-t választanám, mert a PHP korlátozott lehetőségei számomra nem elegek szakmai téren. Én vágyom arra, hogy sok lehetőségem legyen és tényleg kiélhessem a kreativitásomat, ami nem áll meg a webes és ahhoz kapcsolódó technológiáknál. Sőt amin én dolgozom arra a PHP nem is képes :)
VISZONT ha annyit szeretnék, hogy minél hamarabb piacképes tudásra tegyek szert és tudjak dolgozni valamelyik területen, akkor a PHP előnyösebb.
A lehetőségek és a felmerülhető problémák terén a PHP jóval "szegényebb", így hamarabb kiismered magadat benne és ha csak munkára kell és lefedi a hobbidat is (már ha kapcsolódik ehhez), akkor elég az neked. Viszont ha elég sokat szeretnél elérni ami nem csak a webhez köt, akkor a C++ jobb választás hosszabb távon. A kettő kombója talán hamarabb eredményes lehet. Először PHP-val kezdesz és később váltasz C++-ra vagy más nyelvre.
Ez talán segít, a toplista:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!