Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Első programozási nyelvnek jó...

Első programozási nyelvnek jó a Python?

Figyelt kérdés
Középiskola után programtervezore mennek tovább.

2019. ápr. 29. 22:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az egyik legjobb, bár elfogult vagyok, mert a kedvenc script nyelvem. Könnyen megérthető, egyszerű a szintaktikája és egyébként amerikai egyetemen pythont oktatnak programozás alapjai címszó alatt.

Rengeteg felhasználási módja van, és nagyon népszerű egyébként nagy cégeknél, mint a google, de a youtube egy részét és az instagrammot is egy python keretrendszerben készítették. Csak ajánlani tudom.

2019. ápr. 29. 23:35
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Vagy igen vagy nem. Én példálul annó C++-ban tanultam, mert azt szerettem. Nem törvény, hogy Pythonnal kell kezdeni, az a jó első nyelv, amit élvezettel használsz. Én azt javaslom, hogy csinálj meg pár beginner tutoriált 5-6 nyelven és válaszd ki amelyik tetszik, ne mások mondják meg, hogy te mit akarsz.
2019. ápr. 30. 04:59
 3/5 anonim ***** válasza:
70%
Nagyon jó, mert barátságos a kezdőkhöz.
2019. ápr. 30. 08:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Jó kezdő nyelv lehet, csak tudd, hogy vannak speciális megoldásai, amik más nyelvekben nem, vagy nem így vannak meg (pl. a speckó konténer adattípusok). Ha ezzel tisztában vagy, akkor teljesen jó kezdésnek.
2019. ápr. 30. 14:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Jó a Python. Főleg akkor telitalálat, ha Linux rendszerrel fogsz foglalkozni. Mivel ott alapértelmezettek a Python-ok a Bash és más shell-ek mellett.

Bár Python nem tanít meg a helyes memória kezelésre ill. int, long, double stb féle típusok méretbeli limitjéből adódó szívásokra, mint a C/C++. Szóval ez Python ellen szól.

De azt lekopogom, hogy mindenben van Pro és Kontra, így ez nem para.

Megj.: Jövőbeli nagy csapatos projekt Python-ban fogjuk írni. :) Tehát nem rossz az a kígyó.

2019. ápr. 30. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!