Programozás beadandóhoz kellene segítség. A feladatot lentre írom. Bármilyen segítség jól jönne. C#-ban programozunk és annyi, hogy egyszerűen kéne (tömb, elöltesztelő, hátultesztelő, számláló ciklusok) Tudnátok segíteni? Bármi jól jöhet
Maga a feladat:
Egy kis repülővel átrepülünk a tenger felett és bizonyos időközönként megmérjük a tengerszint feletti magasságot. A 0 tengert jelent, a pozitív érték szárazföldet. Az első és utolsó mérés biztosan szárazföld felett történik. Az 1000 mérés eredménye egy txt fájlban van megadva.
Olyan programot kell készíteni ami meghatározza az egymáshoz legközelebb levő két szigetet
Annyit megadott a tanár, hogy beolvassa a szöveget
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.IO;
namespace sziget
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
int[] t = Feltolt(new int[1000]);
//Program
//Program vége
Console.ReadKey();
}
static int[] Feltolt(int[] a)
{
FileStream fs = new FileStream("sziget.txt", FileMode.Open);
StreamReader sr = new StreamReader(fs);
for (int i = 0; i < a.Length;i++)
{
a[i] = Convert.ToInt32(sr.ReadLine());
}
sr.Close();
fs.Close();
return a;
}
}
}
Ezt írta meg a tanár
Szólj a tanárnak, hogy ismerkedjen meg a using blokkokkal.
Amúgy pedig végig mész a számokon és számold, hogy hány 0 van egymás után. Ha a 0-k száma kevesebb mint az eddigi minimum (kezdetben ezt a mimimumot állítsd be valami 1000-nél nagyobb számra, pl int.MaxValue), akkor ezt a 2 szigetet elmented, hogy eddig ez a 2 a legközelebbi. (A sorszámuk kell? vagy hogy hol kezdődik-végződik? Ezt már rád bízom)
Szerintem egy kissé túl korán kaptad meg a megoldást, de engem az is érdekelne, hogy annak birtokában végül hogyan írtad meg a programot. Szinte bizonyos, hogy tudunk még csiszolgatni rajta -- a kódodat viszont ne ide másold be, hanem valamelyik fájlmegosztó oldalra, pl.:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!