Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ezek közzül melyek jó könyvek...

Ezek közzül melyek jó könyvek c# tanulásra? (ha még tudtok írnátok párat, amik jók)

Figyelt kérdés

Ezek közzül melyiket ajánljátok és melyiket nem valamint, hogy mért igen/nem?

A.C.2008.es.a.NET.3.5.2009 1-2.kötet-Andrew Troelsen

C# programozas lepesrol lepesre - Reiter Istvan (2012-es kiadás)

C# Programozás - Karsa Zoltán

A C# programozási nyelv a felsıoktatásban

Programozás tankönyv - Dr. Kovács Emıd, Hernyák Zoltán ,Radványi Tibor, Király Roland

Programozás C# nyelven - Illés Zoltán

Programozá élesben - Sipos Marianna

Valamint szerintetek mennyire jó tanulási/gyakorlási módszer, ha olvasom a könyvet majd rögtön utánna kipróbálom? + van kb 90 órányi angol és magyar nyelvű videó, amiket nyáron végig tervezek néznitermészetesen ezt is gyakorlással valamint van több feladatgyűjteményem, amikből tervezek megoldani jó néhányat.Nem profi szintre akaok eljutni nyílván, az akár évek kérdése is lehet, valamint az is tudom, hogy a programozás ygakorlás kérdése. Csupán ez alatt a 70 nap (nyári szünet) alatt eljussak egy olyan szintre, amin tudok teljesíteni egy emelt-infós érettségi prog részét és emgkönnyítem kicsit az egyetemi tanulmányaimat. Kb 1 éve tanuloik c#-ot ESTI tagozaton heti 3 nap viszont egyéb tanulmányaim miatt eddig nem sok időm jutott itthon is ygakorolni, a lényeg , hogy nem teljesen az alapoktól tnaulnám már nyáron. Tudom ez rengeteg oldalszám/videónézéssel eltöltött óra és szinte lehetetlennek tűnik valamint akár bele is unhatok, de jelenleg elszántnak érzem magam ahhoz, hogy teljesítsem. Mit gondoltok???

Számításba vettem nyárra, hogy lesznek egyéb elfoglaltságiam, mint a matek átnézése szintén az egyetemhez valamin más egyéb elfoglaltságom, így jelenleg nem érzem teljesíthetelennek a dolgot, de már legalább a 50%-át tudom előébb vagyok valamicskével.

2019. ápr. 6. 16:26
 1/5 anonim ***** válasza:
12%

Ha ezt a tervet követed, akkor garantálom neked, hogy nem fogsz tudni programozni. Ez egy gyakorlati szakma, az ég világon semmi értelme több száz órát elpzarolni könyvekre meg miegymásra, amire aztán úgy se fogsz elmékezni egy hét múlva. Ugyanez a helyzet a példakódok betanulásával.

A progrmaozáshoz az kell, hogy ha kapsz egy problémát azt meg tudd oldani. Ezt meg úgy kell gyakorolni, hogy kitanulsz egy projektet és megcsinálod. Ha egy hello world-öt nem írtál még soha, akkor is bele kell vágni, nem olvasgatni egy hétig, az kalap sz*rt se ér ha másokat próbálsz majmolni. Olvasni majd akkor kell, amikor egy konkrét problémára nem tudod a megoldást, akkor is annyit, míg megcsinálod amit akarsz, esetleg némi pluszt ha érdekel a téma, de nem 90 órányi videót cseszdmeg...

2019. ápr. 6. 18:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Ezt értem, de a szintaktikát valahonnan meg kell tanulni, hogy hogy épül fel. A googlezés ugyan fontos és hasznos dolog a programozásban, de nem építhewtek csak arra, hogy majd githubról kimásolom a kódot és minden jó. A probléma megoldó képességet is fel kell építeni, (gondolom én) a programozásban is vcannak gondolom sémák/hasonló helyzetek amiket hasonlóan kell megoldani, mint egy másikat stb De javítsd ki, ha rosszul gondolom, mint mondtam én egy kezdő vagyok. A könyveket pedig nem elejétől a végéig akartam elolvasni, csak témaköröket amikre szükségem van és ezért kérdeztem, hogy a fentiek közzül melyikkel tegyem ezt meg és melyikkel ne (mármint, hogy melyikből gyűjtsek információt ami jól elmagyarázza velősen az anyagot , de nem száraz (ez lehet kicsit ellentéss dolog)
2019. ápr. 6. 19:20
 3/5 anonim ***** válasza:
0%

Pont hogy kell videó anyag, meg könyvek, mert ha nem érted meg a koncepciót, hogy mi miért történik akkor aztán mehetsz a p*csába azzal hogy megtudsz oldani egy problémát. Mert ha nem érted a téged körül vevő dolgokat, és minden amit tanulsz az csak is a saját magad tapasztalata, akkor lesz az hogy soha nem leszel programozó. Mivel hogy olyan problémák, veszélyek, megoldások vannak a világon, amikre magadtól soha nem jönnél rá. Ez kb. olyan mint megtanulni az angol nyelvet. Melyik a jobb? Egész nap filmeket nézel 0 tudással, vagy tanulod a nyelvtan, meg a többi dolgot, és úgy nézed a filmeket?

Tehát nagyon fontos a gyakorlás, hogy a dolgokat saját magad tudd használni, és ne csak egy adott példában, hanem hogy feltudd mérni a helyzeted hogy mikor mit kell használni, és azt jól is tudd használni.

Ha csak írnál programokat a saját fejedből akkor aztán sehol nem lyukadnál ki.

2019. ápr. 6. 20:43
 4/5 anonim ***** válasza:
57%

Könyvekre kitérve, sokat nem ismerek ezek közül, de Karsa Zoltánt hanyagold, őt ugyan azt írja le mint a többiek, ő egyébként is egy gimnazista srác úgyhogy nem hiszem hogy tőle kéne elsősorban tanulni, persze nem akarom a srácot bántani.

Reiter István ő egész jó, de sajnos az oop-t egy részét vagy ő sem érti, vagy csak lusta leírni de az interface-ek, meg abstract class-ok használatát, meg a polimorfizmus valódi hasznát nem sikerült bemutatnia.

Ezen kívül béna példafeladatai vannak, amiknek semmi köze sincs a valódi élethez. Arról nem is beszélve hogy már a könyv első oldalain olyan szavakat említ meg, amik csak 200fejezet mulva fog elmondani (azt sem teljesen érthetően) és ettől teljesen össze tud egy kezdő zavarodni.

Reiter István, ugyan úgy a többi magyar könyv inkább a tényeket árázolja a könyvében, de a valói értelmét a dolgoknak, azt egyik sem tudja elmondani.

Úgyhogy én inkább angolul kurzus nézést javaslom, jóval érthetőbb (ha tudsz angolul).

2019. ápr. 6. 20:58
 5/5 anonim ***** válasza:
ábrázolja*
2019. ápr. 6. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!