Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egyetértetek azzal hogy jól...

Egyetértetek azzal hogy jól kitanult Python-C párosítással kb nyugdíjig el elhet lenni?

Figyelt kérdés

Voltam ma egy interjún egy garázscégnél. Vmilyen elektromos szabályozóegységeket kellene programozni és lehetőleg Python-t és C-t tudni. Az elektronika amit tudni kell nagyon alacsony szint az nem gond.

Egy 3 hónapos gyakorlatról volt szó egyelőre, úgy volt hogy Python is elég lesz prototipusok készítéséhez, de mondta a fejlesztő hogy igencsak jobb lenne hosszabb távra a C is. (C++ pedig még jobb...)

Python-nal el vagyok, de C-ben még soha nem programoztam, nem terveztem beleugrani.

C-t csak akkor használnak amikor végképp muszáj a memoriagazdálkodás miatt, de akkor viszont elkerülhetetlen.

Tehát minimum a C-t meg kellene tanulnom, ha ennél a cégnél komolyabb terveim vannak.

Egy illetővel beszéltem erről a témáról aki jelenleg C#-pal virtual reality-s játéok fejleszt.

A megbeszélés tanulsága gyakorlatilag az volt, hogy gépvezérlés, hardver, controller stb programozásával Python-C kombóval a következő 20-30 évre megoldott lehet a melóhely -de lehet hogy nyugdíjig is - főleg ha követem a Python library-k fejlődését.

A C/C++ ugye jelentősen nem valószínű hogy változni fog.

Mit gondoltok erről a "nyugdíjig tartó munkahelybiztosításról" python-C kombóval?

2019. márc. 27. 19:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

mi az hogy a "C még elmegy"???

az a fő programozási nyelv ezen a területen

2019. márc. 28. 11:54
 12/15 A kérdező kommentje:

10.:

Aki interjuztatott annak nem volt villamosipari vegzettsege, vmilyen informatikus/szoftvermernök volt. Elektronikahoz nem ertett egytemi szitnen az biztos. Erre dierkt rakerdeztem.

Hat valoban a ceg tipikus "garazsceg" volt. Egy kis epület ami majd össze szakad, egy lapukkant ipari parkban, mellettük pedig roncstelep volt:)

15-en vannak abbol kb 10 fejlesztö/technikus.

Könnyen lehet, hogy nem a szakma csucsai...

De viszont a honlapjuk szerint 1980 ota leteznek (Nemetorszagban vagyok a ceggel együtt) es nagy cegeknek dolgoznak Siemens, Toshiba, Insta stb.

Tehat ha nem is fullprofik valamiböl csak megelnek...

2019. márc. 28. 11:57
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha valami nyugdíjas korodig piacképes lesz, az a C (C/C++).

A másik, hogy a kontrollerekhez kevés lesz a Pc-s C tanulás, bele kell merülni a kontrollerek lelki világába, egyéb trükkökbe, nem lehet pl. akármilyen függvény könyvtárakat csak úgy include-olni, csak ami adott a platformra. (Vagy pl. ilyen, hogy dinamikusan foglalsz X megabyte-ot, erősen felejtős.)

2019. márc. 28. 12:04
 14/15 anonim ***** válasza:
11/13: Az, hogy sok esetben assemblyben vagyunk kénytelenek komoly részeket megírni, mert még a méregdrága "szuper optimalizációs" C fordító se tud olyan hatékony kódot előállítani mint a kollégám assemblyben. Nyilván C-ben gyorsan lehet fejleszteni, de sokszor kell az assembly. Illetve azért is kell az assembly ismeret, mert úgy a C kód is kordában tartható. Én kb. 60-40 ASM:C arányban használom a kettőt, de ha C-ben programozok akkor is kell ismerni az architektúrát és az ASM-jét. Az nélkül ilyen rendszerek nem programozhatóak (még C-ben sem). Van itt egy az egyetemről most kikerült programozónk 0 asm ismerettel és totál reménytelenek a C programjai is. Nem ért bizonyos dolgokat. Ő kitalálta, hogy C++-ban OOP-vel fogja megcsinálni, sikerült is megírni a programot csak nem fér be a memóriába (a sebességről nem is beszélünk).
2019. márc. 28. 12:10
 15/15 anonim ***** válasza:

Én csak kettőt tudok.

Nem ajánlom. Minél többet tudsz, annál jobban tudsz megoldást keresni és annál több állásod lehet.

Ha c/cpp az életed végéig, akkor embedded systems. Az valóban mindig kelleni fog és kevés helyen használnak mást erre.

2019. márc. 28. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!