Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Értékátadás user controlnak....

Értékátadás user controlnak. Hogyan?

Figyelt kérdés

Adott egy regisztrációs form, egy bejelentkező form és egy fő form. Regisztrációkor felviszem az adatokat(név, email, jelszó) a lokális adatbázisba. A bejelentkező formon ha megfelelő adatokat adunk meg megnyílik a főform. Itt kiírnék egy üdvözlő szöveget: "üdvözöllek xy". Hogy ez megvalósuljon ezt alkalmaztam:

public partial class Bejelentkezes : Form

{

public Bejelentkezes()

{

var form = new Foform(textboxEmail.Text)

form.Show();

}

}

public partial class Foform : Form

{

string bejelEmail= "";

public FoForm(string email)

{

bejelEmail = email;

var conn = new SqlConnection(@"Server=(localdb)\MSSQLLocalDB;

AttachDbFileName=|DataDirectory|adatbazis.mdf;");

conn.Open();

var cmd = new SqlCommand($"SELECT email FROM adatok WHERE email = '{bejelEmail}'", conn);

var reader = cmd.ExecuteReader();

while (reader.Read()) lblUdv.Text = reader[0].ToString();

}

}

Ez szuperül működik, hogy a bejelentkező formról átküldöm az adatot a főformnak.Viszont User Controlokat szeretnék használni ezen a főformon.Létrehoztam egy KezdolapUC usercontrolt, amin ugyanezt próbáltam végrehajtani mint a főformon. de ezt a hibát írja:

Error CS7036 There is no argument given that corresponds to the required formal parameter 'email' of 'KezdolapUC.KezdolapUC(string)'

Hogyan tudnám ugyanezt elérni a usercontrolban? A főformon létrehozott usercontolra szeretném az adatokat átküldeni nem a főformra.

#user control #c# winform
2019. márc. 25. 14:43
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!