Mit rontottam el?
Sziasztok!
Nemrég neki láttam egy olyan kis funkciónak az oldalamhoz, amivel a felhasználóim a phpmyadmin-ra létrehozhatnak egy felhasználót amihez kap egy automatikus adatbázist ugyan azzal a névvel mint ami a felhasználóneve. És megkapja hozzá a jogokat.
Nos ezzel itt tartok:
<?php
$servername = "localhost";
$username = "root";
$password = "Itt a jelszavam van, csak nem szeretném megosztani a gyakorikérdéseken.";
$dbname = 'sans';
// Create connection
$conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
// Check connection
if ($conn->connect_error) {
die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
}
$pw = 'asdasd';
$username = 'felhasznalonev';
// Create database
$sql = "CREATE DATABASE ".$username."";
$sql1 = "CREATE USER '".$username."'@'%' IDENTIFIED BY '".$pw."'";
$sql2 = "grant all privileges on $username.* to $username@localhost";
if ($conn->query($sql) === TRUE) {
echo "0 = OK<br>";
} else {
echo "0 = SOS";
}
if ($conn->query($sql1) === TRUE) {
echo "1 = OK<br>";
} else {
echo "1 = SOS";
}
if ($conn->query($sql2) === TRUE) {
echo "2 = OK<br>";
} else {
echo "2 = SOS";
}
$conn->close();
?>
Az oldal a következőt jelzi:
0 = OK
1 = OK
2 = SOS
Tehát elvileg valamit ott ronthattam el.
Eredetileg ez szerepelt a $sql2 = után: GRANT ALL PRIVILEGES ON ".$username.".* TO '".$username."'@'%'
De ez sem sikerült.
(Röviden összefoglalva:
Létrehozza az adatbázist és a felhasználót ugyan azzal a névvel. Ez eddig teljesen rendben is van. Ám ha minden igaz a grant -ot kell YES-re átállítanom és akkor működne. Mert per pillanat az ezáltal létrehozott névvel és jelszóval képtelen vagyok belépni a fiókomba. Ha manuálisan állítom át a grant-ot YES-re, akkor sem.)
Megjegyzés: Még életemben nem csináltam ilyen phpmyadmin felhasználó hozzáadást, tehát lehet amit a grantról gondolok totálisan nagy baromság, ezért elnézést kérek.
Elvileg így helyes:
GRANT ALL ON ".$username.".* TO '".$username."'@'%'
Szerintem a % jelet hagyhatod, ha már a felhasználó létrehozásánál azt használtad, de mindenképpen hasznos, ha távoli elérést is tervezel.
Lásd:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!