Hogy lehet Pythoban saját megjegyzést írni programozás közben?
Nekem foggalmam sem volt a válaszról, de sztem olyan ne programozzon aki nem tudja beírni a google-be, hogy "python comment"
Amúgy:
# ez egy megjegyzés
Vagy több sorosat 3 idézőjelek között
#A sor végéig megjegyzés
print("Hello, world!") #A sor végéig megjegyzés
'''
Több
soros
megjegyzés
'''
"""
Több
soros
megjegyzés
"""
@#4:
Talán azért, mert Pythonban nincs többsoros megjegyzés? Egyáltalán nem értek hozzá, de rákeresés alapján úgy tűnik, hogy a programokban e célra is használt, tripla macskakörmök közé zárt szöveg valójában nem az, hanem egy azonosítóhoz nem kötött string, amelyet docstringnek titulálnak, és a jelentőségét majd egy nálam avatottabb hírhozó fogja ismertetni. Ez egy programban mindenféle észrevehető tünet nélkül ott ülhet, mint ahogyan a közönséges stringek is, amíg fel nem használod őket. Ha félreértelmeztem a jelenséget, javítsanak ki a kollégák, de úgy képzelem, hogy amikor viszont a promtba írod be parancsként, az interpreter ugyanazt csinálja vele, mint bármely más string vagy egyéb érték esetén: A lezárása után azonnal kiírja a képernyőre -- vagyis a szokásos és elvárható módon működik.
Azt csak mellékesen pendítem meg, hogy eleve nem értem, minek kéne a promptba megjegyzéseket irkálni.
Ha valóban szépen akarod kommentelni, vagy inkább dokumentálni, akkor javaslom doxygen kompatibilisre csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!