Hogy kezdjek hozzá saját script megírásához?
A cél egy olyan script írása lenne ami egy megadott oldal keresőjét használva keres és kiszüri a számomra fontos terméket, majd levélben értesít a találatokról.
Soha nem írtam még scriptet így az érdekelne:Hogy tudom elkezdeni?
Hogy érdemes elkezdeni?
Körülbelül mennyi idő lehet még az említett célt elérem?
1. Először is meg kell tanulnod alapszinten szkriptet írni. Alkalmasint Python vagy Javascript (NodeJS) lesz a megfelelő a célra, de más nyelvek is használhatóak.
Egy csomó tananyag/tankönyv/szakirodalom elérhető, illetve vannak online kurzusok is - mint például a codecademy vagy a sololearn.
2. Meg kell tanulnod feltérképezni egy oldalt - milyen módon küldi el a keresett adatokat, milyen módon jeleníti meg a visszakapott adatokat, azokat honnan tudod összeszedni.
Erre való a böngésző fejlesztői eszköztára (CTRL+I)
3. Végül meg kell tanulnod hogyan írj egy ilyen jellegű szkriptet - weboldalt lekérni, azt kielemezni, a kielemzett adatokat e-mailben elküldeni.
Nézz utána a "web scraping" kifejezésnek.
"Erre való a böngésző fejlesztői eszköztára (CTRL+I)"
Pontosítok: CTRL+SHIFT+I
Aki jól ért a Python-hoz, az meg tudná ezt csinálni 2-3 óra alatt.
Szóval szerintem csináld meg Python-nal.
Köszönöm szépen a hosszú és részletes választ!
Most már tudom merre induljak el. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!