PHP jövője? Érdemes most nekiállni PHP-t tanulni?
Figyelt kérdés
Node.js és ASP.NET a feltörekvő versenyzők
túléli a PHP, érdemes most belekezdeni tanulni?
Tudom senkinél nincs kéznél az üveggömb és így momentán nem tudja, de érdekel vélemény, kivéve tapsihapsi
2019. márc. 12. 13:18
1/9 anonim válasza:
Szerintem túléli, még mindig ezt használja a weboldalak 90%-a.
Tanulni meg mindenképp érdemes már csak azért is, mert utána más nyelvek logikáját is könnyebben fogod megérteni.
2/9 anonim válasza:
PHP nélkül nincsenek weboldalak. Az ASP.NET-es állításod min alapszik? Szerintem egyáltalán nem feltörekvő, sőt.
3/9 A kérdező kommentje:
pontosítok: asp.net core
nem értek hozzá, azért kérdem :)
2019. márc. 12. 18:06
4/9 anonim válasza:
Mi a cégnél backend fejlesztőkként pont ASP.NET Core-ban indítottunk számos új projektet, AWS felhőben. De PHP-hoz is rengeteg álláshirdetést lehet találni, szóval igen, érdemes nekiállni tanulni.
5/9 anonim válasza:
De mi ez az ASP.NET Core? Próbáltam utánanézni, mindenhol azt írják, hogy ez egy framework, de akkor milyen nyelven programozzátok? Vagy ez egyben egy nyelv is?
7/9 anonim válasza:
#6 Nem csak C#, hanem F# és VB is használható szabadon, ami utána egységesen egy köztes nyelvre fordul, amit utána a runtime platformfüggetlenül tud futtatni.
A .NET Core-t egyébként kb úgy kell elképzelni, mint a .NET kisebb, platformfüggetlen kisöccsét, amit kifejezetten szerveroldali alkalmazások írására találtak ki.
8/9 anonim válasza:
Engem nem győztetek meg arról, hogy az ASP.NET feltörekvő. A hosztingok még mindig php-n alapszanak és ez így is lesz még egy jó ideig, mert asp-hez windows szerver kell (jó, lehet linuxon is futtatni apache modullal, de megérni olyan céget találni, aki nyújt ilyet) és programozó, aki ért hozzá, ami sokkal-sokkal több pénzbe kerül. Én asp-t eddig két helyen láttam: állami szférában és a Microsoftnál... De nyilván ha valaki ért asp-hez, akkor azzal jó kis pénzt kereshet, mert hiány van az ilyen programozókból, szóval munkavállalói szempontból nézve nagyon is előnyös.
9/9 anonim válasza:
#8 Ha nem közvetlen az előtted levő kommentben írtam volna le, hogy a .NET Core platformfüggetlen, akkor még rendben is lennénk, de így... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!