Karakterkódolási hiba Explorerben?
Sziasztok!
A konzol a következőt írta ki, de nem tudom, hogy mit tegyek, hisz minden utf-8.
Tehát:
HTML1114: A(z) windows-1250 kódlap (forrás: (HTTP-fejléc)) felülbírálja az ütköző utf-8 kódlapot (forrás: (META-címke))
Hol tudom ezt beállítani, ha mindenhol utf-8 van? Ez kizárólag Explorerben rossz...
Előre is köszönöm!!!
Amennyiben nincs kedved ezt a linket megnyitni és olvasgatni rajta, kimásoltam belőle pár kódrészletet.
1. HTTP header
3. <?xml charset=... ?>
3. <html><head><meta http-equiv="Content-Type" content=text/html charset=... />
Ezeket kéne integrálnod a honlapon. :)
----------------
Engedj meg nekem két kérdést: (1) Miért használsz explorert? (2) Azt az explorert használod amire én gondolok? (Internet Explorer)
Kedves Discogen!
köszönöm válaszod, ezeket mind jól írtam, viszont megtaláltam, hogy mivel veszett össze.
Ezzel próbálkoztam, mert nagyon jónak tűnt:
De nem tudom, hogy ebben hogyan írjam át, hogy jó legyen, mert nem volt elég utf-8-ban elmentenem, nem igazán merek belenyúlni...
Esetleg tudnál segíteni?
Előre is köszönöm! További szép estét!
Na most kissé összezavartál, hogy mit is szeretnél.
Ha jól értelmezem, akkor a javascript kódot szeretnéd UTF-8 formátumúvá tenni, ebben az esetben kétféle lehetőség van.
1) Elmented UTF-8 karakterkódulásúként. (Ami mint mondtad nem lehetséges.
2) A javascripttel közlöd, hogy ő alakítsa át UTF-8 formátumúvá.
Ehhez a következő kódot kéne betenned a kódba, leginkább a dokumentum tetejébe.
function encode_utf8( s ) {
return unescape( encodeURIComponent( s ) );
}
function decode_utf8( s ) {
return decodeURIComponent( escape( s ) );
}
Ezt a két function -t, persze szükség szerint attól függ melyik szükséges neked, behívhatod.
Ha esetleg nodejs -t használt, akkor egy konstant érték kell neked ennek definiálásához.
const utf8 = require('utf8');
Amihez egy source pack -kell neked. [ npm install utf8 ]
Írtam neked egy privát üzenetet, ha továbbra sem menne, keress fel, mert engem is érdekel már, hogy mi van :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!