Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » WAMP, MYSQL, PHP Karakterkódol...

WAMP, MYSQL, PHP Karakterkódolási hiba a lekérdezésben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A szituáció a következő!

Én a minap feltelepítettem a WAMP nevű programot ,remekül megy nincs vele baj kivéve egyet!

Szépen beléptem a PhpMyAdmin-ba és feltöltöttem a az sql fájljaimat ,egyből felment nem volt gond !

Amikor beléptem az oldalamra localhost-on keresztül az ékezetes és a speciális karakterek AMIT CSAK lekérdezésben hozok át annak a helyén ? van!

Tudom hogy ez azt jelenti nem jó a karakterkódolás ,de még mindig nem jó pedig átállítottam mindent utf8 hungarian ci re!

Valaki valami tipp?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. márc. 29. 20:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Az oldal kódolása jól van beállítva. Akár php akár html, nem célszerű a böngészőre bízni.
2016. márc. 29. 20:52
 2/5 anonim válasza:
63%

Ha notepad++-al dolgozol akkor állítsd be a dokumentumokat UTF-8 kódolásra (ne a bom nélkülire)

a <head> reszbe írd be hogy <meta charset="UTF-8">

ha csak a lekérdezett adatokkal van baj akkor

<?php

mysqli_set_charset($conn,"UTF8");

?>

a $conn tartalmazza a kapcsolati függvényt mysqli_connect(....);

2016. márc. 30. 01:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
POnt ellenkezőleg. Mindig a BOM nélküli UTF-8-at használjuk. A BOM a Windows saját hülyesége, nem szabványos. A forrásfile kódolása, a HTML-fejléc, az adatbázis és azon belül a táblák és azon belül a mezők kódolása és a böngésző beállítása is legyen rendben.
2016. márc. 30. 07:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

"állítsd be a dokumentumokat UTF-8 kódolásra (ne a bom nélkülire)"

Ezt ugye nem gondoltad komolyan!?

És mi lesz pl. a PHP headerekkel!?

2016. márc. 30. 09:49
 5/5 anonim válasza:
100%

Forrás: [link] (Angol)

"BOM for UTF-8 files is not recommended" tehát ne használj BOM-ot (sry ha elírtam az előző válasz)

2016. márc. 30. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!