Egy ideje tanulok programozni. Úgy alakult, hogy pont új munkát keresek. Érdemes megpróbálni a programozással munkát találni?
Lehet, hogy merész dolog; a munkaerőhiány tényével élnék vissza.
Egyébként motivált vagyok, tanulékony, akarom ezt az egészet. Tehát ha nem a mély vízbe dobnak, még meg is állnám a helyem.
Mi a véleményetek?
Egyébként is munkát keresek épp és nem halálunalmas adminisztrátorit szeretnék.
"Lehet, hogy merész dolog; a munkaerőhiány tényével élnék vissza."
Nehéz lesz.
A helyzet ugyanis az, hogy nincs munkaerőhiány, ami pedig van, azt nem hozzád hasonlókkal kivánják feltölteni.
1. "Érdemes megpróbálni a programozással munkát találni?"
érdemes!
2. mi tulajdonképpen a kérdés? hogy tudsz-e majd?
tessék javasasszonyhoz fordulni, ő majd megmondja!
Szerethető munkát szeretnék dögunalom és szenvedés helyett.
Váltani mindenképp váltok, már most felmondási időm van. Így meg aztán megpróbálnám a progot is.
semmit nem veszítesz ha megpróbálod némi időn kívül, sajnos szeretik a többkörös interview-kat ami időigényes és tudálékos HR-ekkel is meg kell küzdened
arra azonban készülj fel hogy lehet hogy csak a sokadik helyen sikerül, ha egyáltalán....
Tény, hogy csak a kérdésemre válaszoltatok és nyilván nem azt, amit hallani akarok, hanem a tényeket írtátok le, DE sajnos lelomboztatok. :( Aztán lehet, hogy az interjúk is lelomboznak, vagy a tény, hogy nem hívnak be. :( :(
Nagyon nehéz amúgy eligazodni!
Már alapból ha tanulni akar az ember, csak az egyetem levelező/esti képzése a biztos pont. Azzal jól jár az ember.
Esetleg GreenFox, CodeCool, csak azok drágák és nappali képzések, ha meg kell keresnie az illetőnek nettó 150 ezret vagy inkább afelett a mindennapi megélhetésre, hááát...
Ott a szoftverfejlesztő OKJ iskolarendszeren kívüli és normál esti formában is, erről hallani rosszakat.
Az intenzív képzésekről is hallani rosszakat.
Az állásbörzén olyan képzést hirdettek, ami 4 hónapos, intenzív, minden héten 2 délután és az egyik hétvégi nap. (Bár nem akarok füllenteni! - így emlékszem!) - hát időben ennyit már én is tanultam magamtól+a suliban.
Én OKJ-n és magamtól tanulom, de hála Istennek van segítségem, SQL Server-t egy ismerősöm magyarázott és be is gyakoroltam, C#-ban is segítettek valamennyit.
Ennek nagy része egyébként menne:
Ember!
Ne röhögtesd már magad ki még jobban.
Fogd fel, hogy totál esélytelen vagy. Ahogy azok a csókák is, akik ilyen általad is említett OKJ-s szarokra befizetnek. SENKIT nem érdekel a nyavajgásotok. A cégek nem vöröskereszt, meg segélyszervezet, hogy szánalomból felvegyenek mihaszna senkiket.
A CV-dben mi fog állni? Az hogy untad a szar melót és most megpróbálkoznál ezzel?
Ennyi? Elmondom, sehova a világon nem hívnának be interjúra, mert oda azokat hívják, akik picit is esélyesek. Te nem vagy az. Akad sok ember, akik cseréltek már kereket a kocsijukon, mégsem mennek el autószerelőnek, ahova persze ugyanúgy nem vennék fel őket, mint téged programozni. Ez egy szakma, ráadásul, nem is a legkönnyebb. Mit akarnál te ebben a közegben, kávét főzni?
Akkor ha nem egyetem áll az önéletrajzomban, akkor már nem is kellek, ember ?!
Nem tudom, emiatt vagy-e 37%, de Te azért már kicsit a ló túloldalán vagy.
Erős a stílusod, kissé lekezelő.
Fogalmad sincs, mi motiválja a másikat, mennyit tesz bele a másik, csak lehurrogod.
"Erős a stílusod, kissé lekezelő."
Örülj neki.
Sok keserves pillanattól, kudarcélménytől megszabadít ha akad valaki, aki ismerteti veled az általad elvártak helyett az igazságot is.
"Fogalmad sincs, mi motiválja a másikat, mennyit tesz bele a másik, csak lehurrogod."
Hát te túlságosan sokat nem tettél még bele. A motiváció meg egy olyan dolog, hogy ha tehetséggel találkozik akkor áldás, de ha nem, akkor átok.
Nem örülök neki, így is sz.r az életem (jó, kb mindenki másé is, ez most nem vigasztal), nem örülök neki, ha még tetézik is.
Viszont amiről látatlanban fogalmad sincs:
1. Mennyit tettem bele - lehet igazad, hogy szinte semennyit, de lehet, hogy nincs igazad, viszont nem látod, nem tudod. Mások látták kódjaimat vagy órákig magyaráztak dolgokat.
2. Tehetséges vagyok-e. Láttad a kódomat vagy tudsz rólam bármit is? Szintén lehet, hogy kiderül, hogy nem vagyok tehetséges ebben, akár rengeteg beleölt idő és energia után is. De Te honnan tudod; ismersz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!