Hogyan és miket kellene tanulnom, ha programozással szeretnék majd foglalkozni később?
jelenleg második évfolyamon tanulok pénzügy-számvitelt, és bár sosem tanultam informatikát, egyre jobban kezd érdekelni. az elmúlt félévben ismerkedtem meg a pythonnal, februártól pedig spss-t fogok tanulni. milyen könyveket/tanfolyamokat ajánlanátok, amiket érdemes lenne tanulnom, ha később ilyen területen szeretnék majd dolgozni? pontosan még nem tudom melyik vonalon, de nyitott vagyok mindenre, szeretnék minél többféle ismeretre szert tenni
köszi! 20L
Utolsónak nagyon szépen köszönöm a hasznos hozzászólását! 😊
Előtte szóló: nem azért írtam ide, mert nem tudok keresőprogramot használni, hanem azért mert személyes tapasztalatot szerettem volna kapni, de köszi az építő jellegű kommentet! 🙄
Hát nem is tudom, ebből a tanfolyamon való tanulásból nem hiszem, hogy jó programozó leszel.
Én anno 14 évesen ZX Spektrumon azzal kezdtem, hogy vettem egy gyerekeknek való könyvet és autodidakta módon elkezdtem a karikákkal, meg a vonalakkal.
Aztán pár év múlva szépen ment már az Assembler is.
Aztán mikor PC-m lett, akkor is egy könyvből indultam el. Sok munka mire jutsz valamire.
Most 50 vagyok és a tanulásnak sosincs vége, pedig a net olyan sokat segít, hogy nem is értem, hogyan tudtam régen enélkül boldogulni.
Kicsit későinek érzem, hogy csak 20 évesen jöttél rá, hogy neked ez az út van kijelölve, de , ha nagyon beleásod magad, akkor talán....
Amúgy egy magánélet és család gyilkos a programozás.
Nem tudom, hogy milyen jellegű programokat szeretnél írni, de egyes területekhez a matematikát kell piszkosul vágnod.
50F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!