Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan és miket kellene...

Hogyan és miket kellene tanulnom, ha programozással szeretnék majd foglalkozni később?

Figyelt kérdés

jelenleg második évfolyamon tanulok pénzügy-számvitelt, és bár sosem tanultam informatikát, egyre jobban kezd érdekelni. az elmúlt félévben ismerkedtem meg a pythonnal, februártól pedig spss-t fogok tanulni. milyen könyveket/tanfolyamokat ajánlanátok, amiket érdemes lenne tanulnom, ha később ilyen területen szeretnék majd dolgozni? pontosan még nem tudom melyik vonalon, de nyitott vagyok mindenre, szeretnék minél többféle ismeretre szert tenni

köszi! 20L

2018. dec. 31. 17:44
 1/8 anonim ***** válasza:
39%
Próbáld ki az internetet.
2018. dec. 31. 18:41
 2/8 A kérdező kommentje:
légyszi ennél egy kicsit pontosabb, hasznosabb válaszokat :(
2018. dec. 31. 18:42
 3/8 anonim ***** válasza:
41%
Aki keresőt képtelen használni, abból nem lesz soha programozó.
2018. dec. 31. 18:53
 4/8 anonim ***** válasza:
64%
Nem kell elvenni az önbizalmát. Ha jó szeretnél magadnak, nem írsz ki kérdést gyakori kérdésekre, mert itt csak (egyébként buta) magukat okosnak, nagy tudásúnak képzelő emberek válaszolnak. Python egy jó irány, udemy-n ajánlom hogy vegyél kurzusokat. Első körben ajánlom Mosh Hamedani python kurzusát, nagyon jól magyaráz a pali, és nem is akármilyen tudású paliról beszélünk. [link]
2018. dec. 31. 19:05
 5/8 A kérdező kommentje:

Utolsónak nagyon szépen köszönöm a hasznos hozzászólását! 😊

Előtte szóló: nem azért írtam ide, mert nem tudok keresőprogramot használni, hanem azért mert személyes tapasztalatot szerettem volna kapni, de köszi az építő jellegű kommentet! 🙄

2018. dec. 31. 20:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát nem is tudom, ebből a tanfolyamon való tanulásból nem hiszem, hogy jó programozó leszel.

Én anno 14 évesen ZX Spektrumon azzal kezdtem, hogy vettem egy gyerekeknek való könyvet és autodidakta módon elkezdtem a karikákkal, meg a vonalakkal.

Aztán pár év múlva szépen ment már az Assembler is.

Aztán mikor PC-m lett, akkor is egy könyvből indultam el. Sok munka mire jutsz valamire.

Most 50 vagyok és a tanulásnak sosincs vége, pedig a net olyan sokat segít, hogy nem is értem, hogyan tudtam régen enélkül boldogulni.

Kicsit későinek érzem, hogy csak 20 évesen jöttél rá, hogy neked ez az út van kijelölve, de , ha nagyon beleásod magad, akkor talán....

Amúgy egy magánélet és család gyilkos a programozás.

Nem tudom, hogy milyen jellegű programokat szeretnél írni, de egyes területekhez a matematikát kell piszkosul vágnod.

50F

2019. jan. 1. 02:50
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lenne jó a kurzusokból való tanulás? Számomra biztosan jöbb mint könyvekből. (De itt tanulást értelemszerűen csak a "tananyagra" értem, neked kell gyakorolnod, neked kell hosszú órákat belefektetned, de legalább a forrás megvan.) Ráadásul némelyik c# könyv helytelen dolgokat ír. Azért ajánlottam mosh hamedani-t, mert több én is az ő kurzusaiból kezdtem el megérteni a dolgokat, emelett szeretem ha nem egy "kitudja milyen ember" tanít hanem valaki olyan aki tényleg letett valamit ebben a szakmában. És nem késő 20évesen elkezdeni. Jó, nyílván minnél elöbb kezdi az ember annál jobb. De sosem késő semmit elkezdeni. Egyébként meg csomó fejlesztő van aki mondjuk 30-35 évesen tért át a programozásba valami más szakmába. Nyílván ők valami fél éves, 1millo ft-os kurzust vettek, de 20 évesen azért még van ideje az embernek.
2019. jan. 1. 16:38
 8/8 anonim válasza:
100%
SoloLearn
2019. jan. 5. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!