Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szoktak nők is programozással,...

Szoktak nők is programozással, fejlesztéssel foglalkozni?

Figyelt kérdés
Vagy ez tipikus férfiszakma?
2016. aug. 21. 13:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Annyira tipikus férfiszakma, hogy a világ első programozója nő volt. :D

Persze, hogy szoktak, én ismerek is egy nőt, aki egy magyar alapítású nemzetközi cégnél szoftvermérnök. Pedig nő, és ráadásul az a tipikus szőke bombázó, akiből az ember ki nem nézné. :D

Csak ugye a sztereotípiák, megbélyegzések, társadalmi elvárások...

Sokan nem akarják/nem merik felvállalni magukat, mert "mit szólnak hozzá mások", meg "ez (mások szerint) nem nekem való". És inkább lesz programozó helyett marketinges, autószerelő helyett szakács, stb.

2016. aug. 21. 13:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Szoktak.
2016. aug. 21. 13:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Sajnos még mindig túl kevesen. A hölgyek többségének valamiért nem olyan vonzó ez a dolog - bár szerencsére a fiatalok körében ez mostanság változni látszik.

(Plusz, mivel a HR-es csajok esetenként a standard fizetésük mellé egy-két felvett senior után kapnak majd' annyi bónuszt, mint nekem a fizetésem, nem merném teljes biztonsággal kijelenteni, hogy pályát tévesztettek)

2016. aug. 21. 14:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Menj el random egyetem Informatika karára, és meglátod, hogy azért vannak ott hölgyemények :D

Kisebbségben vannak, ez tény, nem is azt mondanám alapvetően, hogy a programozás 'férfiszakma', de az egész reál ágazat, műszaki dolgok, matematika tipikusan a fiúk között szokott népszerűbb lenni, míg a különböző humán ismeretek, történelem, Irodalom, meg egyebek inkább vonzóak a leányzók számára. Remek kérdés, hogy ebben van-e valami genetikai hajlamosság, nevelésbeli különbségek, vagy társadalmi skatulya hatása ez, de jellemzően a fiúk érdeklődnek jobban a matematika iránt (és így a fizika, és az informatika iránt). Az tagadhatatlan, hogy a programozás megkövetel egyfajta affinitást, és szemléletmódot, de az vitatható, hogy ez az affinitás milyen mértékben alakítható ki fiatalabb korban.

2016. aug. 21. 15:00
 5/6 anonim ***** válasza:

"Persze, hogy szoktak, én ismerek is egy nőt"

Persze, a válaszoló ismer is EGYet. :D Igen, kb. ennyire tipikus. Persze ez csupán annyit jelent, hogy vannak női programozók. Az nem, hogy a nők általában ne érthetnének hozzá.

2016. aug. 23. 00:21
 6/6 anonim ***** válasza:
A pozitív diszkrimináció ellenére nagyon kevés a nő az IT szférában.
2016. aug. 24. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!