Virtualbox rendszer telepítés, tesz valamilyen kárt?
Ha vritualboxban feltelepítek egy rendszert, az befolyásolja a rendes számítógépet? Törölni ill. Átfog írni fájlokat? (Új vagyok a virtualboxban, szóval nem annyira értek hozzá)
Szóval ha pl -> Windowst használok és Linuxot akarok feltelepíteni a virtualboxban, akkor nem fog semmi kárt tenni a rendes op rendszerben? (Kérlek a toxicus emberek ne írjanak! vagy a trollok.)
Ne pusztíts már el plez.
Kicsit használd az agyadat.
Nem igazán vagyok otthon az efféle dolgokban, de szerintem elkülönít egy kis területet a tárhelyből a VirtualBox, így mikor telepítesz egy rendszert, akkor az a rendszer csak azt az elkülönített tárhely területet láthatja és kezelheti. És, totál hozzá nem értőként is telibe trafáltam, csak a működési elvet nem írtam le. Utána olvastam, úgy végzi el amit leírtam, hogy létrehoz egy bizonyos méretű képfájlt, amit aztán onnantól kezdve tárolóként kezel, tehát a virtuális rendszer csakis a képfájlon belül tud bármit is módosítani, mivel eleve oda lett telepítve, a VirtualBox pedig nem engedi neki, hogy az azon kívüli tárterületet lássa.
Rövid válasz: NEM TEHET semmi kárt semmiben a virtuális rendszer, max saját magában.
nem tesz kárt ez a lényege
kap egy területet a merevlemezem - amennyit megadsz neki - és azon garázdálkodik csak
Nem tud kárt tenni, de a teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy hacsak nem pl:
- valamilyen virtuális hálózati kapcsolat van a két oprendszer között,
- gazdagéptől erőforrásokat osztasz meg a vendég géppel, pl. fizikai USB, mappák, ..
stb
( [link]
[link] stb.)
De összességében nem kell aggódnod, a Linux-os rendszer biztos nem fog semmi kárt okozni a gazda Win-ben.
Pont annyit módosít amennyit egy virtuális téve a nappaliban.
Azért virtuális .
Nem, nem azért virtuális. Azért virtuális, mert (nagyrészt) szoftveresen állítja elő a hardver erőforrásokat (megszakítások, alaplapi, videokártya stb. utasítások és regiszterek, memóriavezérlő, energiagazdálkodási protokoll, hálókártya, háttértár, ...)
Amiről te írsz (meg szinte mindenki), az a sandbox jellegű futtatás. A VM is tudhat ilyet, konfigolható így, de nem alapvető elvárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!