Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Virtualbox rendszer telepítés,...

Virtualbox rendszer telepítés, tesz valamilyen kárt?

Figyelt kérdés

Ha vritualboxban feltelepítek egy rendszert, az befolyásolja a rendes számítógépet? Törölni ill. Átfog írni fájlokat? (Új vagyok a virtualboxban, szóval nem annyira értek hozzá)

Szóval ha pl -> Windowst használok és Linuxot akarok feltelepíteni a virtualboxban, akkor nem fog semmi kárt tenni a rendes op rendszerben? (Kérlek a toxicus emberek ne írjanak! vagy a trollok.)

2019. febr. 23. 18:26
 1/9 anonim ***** válasza:
14%

Ne pusztíts már el plez.

Kicsit használd az agyadat.

2019. febr. 23. 18:27
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
A virtualizalt oprendszer a 'gazdatol' teljesen fuggetlenul mukodik. Sem fajlokba, se masba nem tud beleirkalni csak ugy.
2019. febr. 23. 18:28
 3/9 anonim ***** válasza:
63%

Nem igazán vagyok otthon az efféle dolgokban, de szerintem elkülönít egy kis területet a tárhelyből a VirtualBox, így mikor telepítesz egy rendszert, akkor az a rendszer csak azt az elkülönített tárhely területet láthatja és kezelheti. És, totál hozzá nem értőként is telibe trafáltam, csak a működési elvet nem írtam le. Utána olvastam, úgy végzi el amit leírtam, hogy létrehoz egy bizonyos méretű képfájlt, amit aztán onnantól kezdve tárolóként kezel, tehát a virtuális rendszer csakis a képfájlon belül tud bármit is módosítani, mivel eleve oda lett telepítve, a VirtualBox pedig nem engedi neki, hogy az azon kívüli tárterületet lássa.

Rövid válasz: NEM TEHET semmi kárt semmiben a virtuális rendszer, max saját magában.

2019. febr. 23. 18:59
 4/9 anonim ***** válasza:
31%
[link] - amúgy ha nem tudsz valamit, a Wikipédia is elegendő lehet az alapok megismeréséhez. Itt pl. kicsit részletesebb, és valószínűleg tényleg releváns infót találsz a VirtualBox-ról, igaz angolul, de több mint a semmi.
2019. febr. 23. 19:00
 5/9 anonim ***** válasza:
65%

nem tesz kárt ez a lényege

kap egy területet a merevlemezem - amennyit megadsz neki - és azon garázdálkodik csak

2019. febr. 23. 19:19
 6/9 anonim ***** válasza:
46%
A vendégrendszer nem "lát ki" a neki szabott keretből. Az ő szempontjából olyan, mintha a virtuális gép lenne az egyetlen gép, amire telepíted. Ennek megfelelően a gazdarendszeren természetesen nem tud semmit tönkretenni.
2019. febr. 23. 20:03
 7/9 anonim ***** válasza:
93%

Nem tud kárt tenni, de a teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy hacsak nem pl:

- valamilyen virtuális hálózati kapcsolat van a két oprendszer között,

- gazdagéptől erőforrásokat osztasz meg a vendég géppel, pl. fizikai USB, mappák, ..

stb

( [link]

[link] stb.)

De összességében nem kell aggódnod, a Linux-os rendszer biztos nem fog semmi kárt okozni a gazda Win-ben.

2019. febr. 24. 09:26
 8/9 anonim ***** válasza:
68%

Pont annyit módosít amennyit egy virtuális téve a nappaliban.

Azért virtuális .

2019. márc. 1. 17:30
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem azért virtuális. Azért virtuális, mert (nagyrészt) szoftveresen állítja elő a hardver erőforrásokat (megszakítások, alaplapi, videokártya stb. utasítások és regiszterek, memóriavezérlő, energiagazdálkodási protokoll, hálókártya, háttértár, ...)

Amiről te írsz (meg szinte mindenki), az a sandbox jellegű futtatás. A VM is tudhat ilyet, konfigolható így, de nem alapvető elvárás.

2019. márc. 3. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!