Melyik nyelvvel érdemes kezdeni, ha valaki még soha nem programozott?
0. lépés az angol.
Python használható is. Én is azt ajánlom.
Pascallal munkát nehezen találsz, így kB kidobott idő azzal foglalkozni. Pacal helyett a c is jobb kezdésre.
Pythonhoz meg sok anyag is van. És ott több szint is van a fejlődéshez.
#3 Két megjegyzés:
1. A C semminél nem jobb kezdőnyelv, pláne nem a Pascalnál, az az egyik leginkább motivációromboló nyelv, amivel kezdeni lehet
2. Jóformán senki nem a kezdőnyelvével helyezkedik el, aki nem próbált ki, és tapasztalta a kurrens nyelvek túlnyomó többségét valamilyen szinten, azt programozónak is aligha nevezném. A feladathoz választunk technológiát, nem fordítva, de ugyan mi alapján választ az, aki nem ismer technológiákat?
A kérdés arra irányult, hogy egy kezdő milyen programozási nyelvvel ismerkedjen először, nem arra hogy mivel talál munkát.
Ezért ajánlottam a Pascalt.. nem ad a kezébe azonnal OOP dolgokat, amikkel könnyedén megold bármilyen feladatot, hanem igenis magának kell megcsinálnia majdnem mindent.. algoritmikus gondolkodás már fejlődik, és rááll az agya a "programozó szemléletre".
"nekem pacal ronbolta le a motivációt. 1 évre rá újra kezdtem c-vel és csodákat műveltem benne. "
:))))))))))))))))))))
Egy kezdő feladata nem az, hogy programnyelvet tanuljon, hanem az, hogy programozni tanuljon meg.
Ehhez a pascal tökéletes segédeszköz, mert oktatási célra kifejlesztett, könnyen tanulható, viszonylag egyszerű a szabályrendszere, emellett a pascalban írt kód nagyon jól olvasható.
Ha más nyelvet (pláne ha C-t, JAVA-t, cpp-t) választ valaki, akkor esélyesebb, hogy idő előtt felhagy a kisérletezéssel, mert több kudarc éri, mint siker.
Emellett, a pascalhoz bőséges segédanyag áll rendelkezésre magyar nyelven is.
Ha valaki, aki öntanuló és pascallal nem tanul meg programozni, akkor mással sem fog.
pascal-t nyomjad 8 hengeres turbóváltozatban!!!
:D
1. angol
2. bármelyik népszerű programozási nyelv: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!