Gyakori az ilyen ha programozóként állást keresek?
Megkeresett egy HR-es, de a betöltendő pozíció leírásán kívül semmilyen információt nem mondott, nem mondta, hogy milyen cégnél és helyileg hol lenne a munka, ezeket az információkat gondolom a videóinterjúra tartogatja, de ez nekem nem tetszik, ezért el is ment a kedvem a videóinterjútól.
Ha jelentkezek valahova, akkor azért tudom, hogy milyen céghez jelentkezek és, hogy helyileg hova kéne menni dolgozni, szóval ha már egy pozícióra keres valakit, akkor ezeket miért nem lehet a legelején közölni?
Valszeg fuggetlen fejvadász, és nem belső HRes.
És ők nem szokták ezt megosztani, csak a várost, és a cég szektorát.
Igen, ez bosszantó, de így szokott lenni. Első körben úgyis csak ismerkedés lesz, vesztenivaló nincs, max egy órával kevesebb szabadidőd lesz.
Ha más nem, a kerültet ilyenkor erőltesd ki, pl. Kistarcsáról én sem járnék át Budakalászra , még ha jobb is sokkal a fizetés.
Fejvadászoknál amúgy tipikus, hogy cégnevet nem mondanak. Vesztenivalód még nincs, ha megnézed, hogy ki és mit ajánl.
Típikus, de én is utálom.
Ha tetszik, ha nem, rohadtul nem mindegy, hogy fél órát kell egy nap utaznom vagy két és felet...
Aztán a cégnév is olyan, hogy sok helyen vannak ismerőseim. Van ahova szívesen mennék az általuk elmondottak alapján, van ahova semmiképpen.
Tököm televan az ilyen semmitmondó megkeresésekkel.
"kihívásokkal teli, nagymultú, versenyképes, csapatjátékos, fejlett problémamegoldó, önálló munkavégzésre képes, motivált, bla bla bla..."
Engem az érdekel, hogy
- hol?
- mit?
- mennyiért?
Gyakori 3 okból:
1: HR-nek fogalma sincs mi a különbség a Java és a Javascript között, nem tud különbséget tenni telefonos és ip alapú kommunikáció között, a memóriát összekeveri a hdd-vel, miközben az ssd-re gondol.
2: FEJPÉNZ beszél minden más ugat. Programozóknál 250-1200 ezer forintos fejpénz jár egy jó jelöltért. Ezért nem adja ki a cég nevét, hogy CSAK RAJTA KERESZTÜL lehessen a deal-t megkötni. Ha FB-re kiírod, hogy állást keresel, mint programozó, vagy linked-in-en, akkor hidd el, jönni fognak a haverok, akik tudnak adni állást és ugyan azt fogják nyújtani, mint a HR-es, csak ők tudják is, hogy miről van szó.
3: Köti őket a szerződés és nekik csak egy szám vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!