Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A tanárom le akar beszélni,...

A tanárom le akar beszélni, hogy programozóira menjek egyetemre?

Figyelt kérdés

A gazdasági szakok lányosabbak és jobban való nőknek, könnyebbek is, ez az érv.

Nem ismerek egyetlen nőt sem személyesen, aki informatikával foglalkozna, gazdadági területtel viszont annál többet.

Én úgy gondolom, hogy mindegy az ember neme, ha van tudás, de elgondolkodtam, hogy mennyire tesznek különbséget férfi és nő között munkahelyen ha informatikai területről van szó? Akik benne vannak a szakmában mit tapasztalnak?

2019. febr. 8. 10:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%

Ez a legnagyobb hülyeség, amit hallottam. Ha az egyetlen érve tényleg az, hogy "inkább valami könnyebbet válassz", akkor hagyd ott és jelentkezz programozóira. Az ilyen emberek tipikusan azok, akik csak lehúznak másokat. Gondolom elégedetlen az életével, legyen akkor más is az.

Az informatikai terület szerintem a "legfejlettebb" ilyen szempontból, tőlünk nyugatra pedig főleg. Ha megvan a kellő tudásod, akkor nem fognak elküldeni sehonnan a nemed miatt.

2019. febr. 8. 10:59
 2/13 anonim válasza:
73%
Lehet, hogy hülye válasz, de egy interjún lehet, hogy téged vennének fel egy kicsit jobb tudású pasi helyett, mert szép vagy, vagy mert színt vinnél a cég életébe, azzal hogy lány vagy.
2019. febr. 8. 12:35
 3/13 anonim ***** válasza:
90%

"mennyire tesznek különbséget férfi és nő között munkahelyen ha informatikai területről van szó?"

Semennyire.

Be tudsz konfigurálni mondjuk egy Postfix levelezőszervert? Jöhetsz rendszergazdasszonynak!

Magasságban nem szédülsz, ha közben egy antennatoronyhoz/telefonpóznához kikötve csatlakozót kell krimpleni? Mehetsz szerelőnek!

Képes vagy mondjuk Pythonban JWT RESTFul API-t összeritteyenteni? Várnak szeretettel programozónak!

Ezzel informatikuként azt szeretném mondani, hogy nyitott a pálya a lányok előtt - mindig is nyitott volt. Ha jó vagy matekból, tanultál (és szeretsz) programozni, akkor vágj bele.

2019. febr. 8. 12:57
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
Idióta hím soviniszta teória, hogy az informatika férfi szakma. NEM, nem az. Programozó bootcampbe járok, csomó csaj van, én is az vagyok és folyamatosan hangoztatják, hogy mennyire klassz, hogy egyre több nő érdeklődik a terület iránt. Más látásmód és logika, mint egy férfié, csak diverzebbé tesz egy csapatot. Plusz az egyik lehető legjobb terület a távmunkára, így egy gyerek sem nagyon akadály például.
2019. febr. 8. 13:58
 5/13 anonim ***** válasza:

Régen a programozók nők voltak. Szerintem nincs vele gond.

Ami gond lehet az a tudás. Egy férfi sokkal jobban képes a hobbyjanak élni mint egy nő (nézd meg sok hobbysta inkább férfi) és a programozashoz ez is kell.

De ha érzed magadban a vágyat ne add fel.

2019. febr. 8. 16:22
 6/13 anonim ***** válasza:

Szoftverfejlesztőként dolgozom, és szívesen válaszolok a kérdéseidre, akár privát üzenetben is.

A cégnek annak a telephelyén, ahol én dolgozom, a lányok aránya 15%. Fizetést illetően nem tudom, van-e különbség a férfi és a női kollégák közt, mivel a managereken kívül senki sem tud senki más fizetéséről. És az a kevés nő, akik nálunk dolgoznak, nem is fejlesztői pozícióban vannak, hanem tesztelők és support-osok.

A férfi kollégák még külön örülnek is annak a kevés nőknek, akik a cégnél dolgoznak. Nem kezelik őket másként. Ugyanúgy vannak közös beszélgetések a konyhában, elmegyünk együtt ebédelni, van közös téma, és mindenki jól érzi magát.

Ha szoftverfejlesztő szeretnél lenni, az az igazán nagy kérdés, hogy imádsz-e programozni olyannyira, hogy még otthon is legyen hozzá kedved, illetve érdekel-e a rohanó technológiai fejlődés. Mert másképp ez a szakma nem megy.

2019. febr. 8. 17:55
 7/13 anonim ***** válasza:

Utolsó szépen írta. Folyamatosan tanulni kell mindig és szinten tartani magad. Különben bukod. A python, Java, c, c# most nagyon megy. Már több, mint 10 éve.

A webfejlesztés sokkal gyorsabban változik ott fél évente-évente teljesen elölről kell kezdeni valami új megismerését. JavaScript nagy potenciált jelent, mivel gyorsan lehet benne dolgozni és könnyen karbantartott kódot jelent, de összetett a mögötte fekvő logika és rendszer, amit fejben kell tartani.

Lányok nálunk előnyt élveznek, de a felvételi és a próbaidő két külön dolog. Pont azért, hogy ne nyúljon mellé a cég.

2019. febr. 9. 09:11
 8/13 anonim ***** válasza:

Az informatikában mára gyakorlatilag előnyben vannak a nők. Ugyanis annyira fél mindenki, hogy lesovinisztázzák, hogy inkább a másik irányba kedvez. Céges környezetben csak azt látni, hogy mindenki nőt akar felvenni (és még így sem sikerül, hála az ehhez hasonló középiskolai tanároknak).

Kérdező, ne hagyd magad!

2019. febr. 9. 20:18
 9/13 anonim ***** válasza:
És 3-5 év múlva, amikor végzel majd, akkor már sovinizmus miatt sem fog sírni senki, természetes lesz, hogy nők is dolgoznak mérnöki területen. :)
2019. febr. 10. 14:57
 10/13 anonim ***** válasza:
#9 Legalábbis bízunk benne, hogy nem minden tanár beszéli le a diákjait.
2019. febr. 10. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!