A form fejléce nem akar futás közben változni. Miért?
private void Form1_MouseEnter(object sender, EventArgs e)
{
Form1.text = 's';
}
Ez a kód. Mit rontottam el, ha azt szeretném elérni, hogy a form fejléc neve futás közben változzon?
Már megint Te??
Egyrészt ez a kód nyilván nem működik, hiszen ez a pár sor is tele van fordítási hibával.
Másrészt fél évvel ezelőtt pontosan ugyanezzel kínlódtál: https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..
Ez már nekem kínos.
Megint ti? Megint azok, akik képtelenek segítséget nyújtani embertársaiknak?
Magyarázni tudtok, nagyzolni egy tudással, de leírni ,hogy mi kell oda azt nem. Letehettem volna bármilyen tanfolyamot, lehetnék a legjobb mérnök, az ilyen stílusú és típusú embereknek lesz mindig valami, ami nekik nem tetszik. Szánalmasnak tartom.
1. Eleve nem hivatkozhatunk a Form1-re, mert dob egy
"An object reference is required to access non-static member `System.Windows.Forms.Control.Text'"
hibát.
Mivel -feltételezem egy osztályon belüli metódusból hivatkozunk az ablakra (a saját osztályára) - ezért használjuk a this kulcsszót:
2. Nem text hanem Text (fontos a nagybetű!):
3. Ugyebár összerendelted a függvényt az eseménnyel?
Lecsupaszítva, Mono C# 4.2.1.0 használatával Linux alatt így néz ki:
Nos, ilyen részletes választ még nem olvastam. A képeket is lementettem, hogy meglegyenek. Köszönöm szépen.
Ennyi kellett nekem: this.Text = "Ez a form fejléc szövege";
És egyébként mindenki másnak:Így kellene megválaszolni egy kérdést, és akkor esetleg akik évekkel később idekattintanak, tudni fogják. Részletes volt, kedves, és örömmel tapasztaltam, hogy nem lenéző.
És jó az is, hogy a linuxon is ilyen simán megy a visual studio.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!