Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Info emelt érettségi legjobb...

Info emelt érettségi legjobb nyelv?

Figyelt kérdés
Idén szintemelőzök infóból. Pascalt tanítanak nálunk de fél év alatt semmi sem ragadt rám. C vel és C++al foglalkoztam a hétvégén az alapokat átvettem nagyjából és írtam pár nagyon alap programot (hatványozás, faktoriális, n sorú háromszög,..) viszont olvastam a pythonról is. Melyiket érdemes megtanulnom amivel könnyen és gyorsan meglehet csinálni az érettségi feladatokat?

2019. febr. 3. 16:36
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

ha lefuttatom bármelyiket ami azon az oldalon van ezt kapom:

=================== RESTART: C:\programozás\pytutorial.py ===================

2019. febr. 4. 17:14
 22/24 tabaki ***** válasza:

A javított kód (egy zárójel meg egy vessző hiányzott):

[link]

Egyebekről később.

2019. febr. 4. 17:33
 23/24 tabaki ***** válasza:

@#18: Ne küldjél e-mailben semmit, ez egy nyilvános oldal. Lehet, hogy névtelenül is kellemetlenül érint, ha valami bénaság miatt körbemosolyognak, de egyrészt valaki majd csak ki fogja reparálni, másrészt a te hibád ugyanolyan hasznos lehet mások számára, mint a javított változat. Én is felajánlottam, hogy majmot csinálok magamból a dedós pythonkodásommal a kollégák előtt, ennyit te is bevállalhatsz.

@#19: Nem. Az első változat egy beépített függvény meghívásának módját mutatja, ahol n helyére kell egy értéket behelyettesítened, pl:

import math

math.factorial(7)

Ennek még nem lesz látható eredménye, csak akkor, ha ki is íratod. A teljes program:

import math

print(math.factorial(7))

Az érték természetesen változóban is érkezhet:

import math

num = int(input("Melyik szam faktorialisa kell?: "))

print(math.factorial(num))

A többi csak a factorial() függvény definiálására mutat különféle példákat. Ezeket a programból meg is kell hívni, illetve szintén kinyomtatni. A második esetén például:

def factorial(n):

result = 1

for i in range(1, n+1):

result *= i

return result

print(factorial(7))

@#21: Ez az üzenet nekem nem mond semmit, mindenesetre lehetőleg sose használj ékezetes neveket az elérési útban. Lehet, hogy most nem ez köp bele a levesbe, de nem kell keresni a bajt.

2019. febr. 4. 18:12
 24/24 A kérdező kommentje:
köszi a választ, egy másik gépre felraktam inkább a pythont és ott működött, írtam is 3 egyszerű kódot (faktoriális, hatványozás, másodfokú megoldó) szóval most jöhet a többi.
2019. febr. 5. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!