Info emelt érettségi legjobb nyelv?
ha lefuttatom bármelyiket ami azon az oldalon van ezt kapom:
=================== RESTART: C:\programozás\pytutorial.py ===================
@#18: Ne küldjél e-mailben semmit, ez egy nyilvános oldal. Lehet, hogy névtelenül is kellemetlenül érint, ha valami bénaság miatt körbemosolyognak, de egyrészt valaki majd csak ki fogja reparálni, másrészt a te hibád ugyanolyan hasznos lehet mások számára, mint a javított változat. Én is felajánlottam, hogy majmot csinálok magamból a dedós pythonkodásommal a kollégák előtt, ennyit te is bevállalhatsz.
@#19: Nem. Az első változat egy beépített függvény meghívásának módját mutatja, ahol n helyére kell egy értéket behelyettesítened, pl:
import math
math.factorial(7)
Ennek még nem lesz látható eredménye, csak akkor, ha ki is íratod. A teljes program:
import math
print(math.factorial(7))
Az érték természetesen változóban is érkezhet:
import math
num = int(input("Melyik szam faktorialisa kell?: "))
print(math.factorial(num))
A többi csak a factorial() függvény definiálására mutat különféle példákat. Ezeket a programból meg is kell hívni, illetve szintén kinyomtatni. A második esetén például:
def factorial(n):
result = 1
for i in range(1, n+1):
result *= i
return result
print(factorial(7))
@#21: Ez az üzenet nekem nem mond semmit, mindenesetre lehetőleg sose használj ékezetes neveket az elérési útban. Lehet, hogy most nem ez köp bele a levesbe, de nem kell keresni a bajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!