Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Info emelt érettségi legjobb...

Info emelt érettségi legjobb nyelv?

Figyelt kérdés
Idén szintemelőzök infóból. Pascalt tanítanak nálunk de fél év alatt semmi sem ragadt rám. C vel és C++al foglalkoztam a hétvégén az alapokat átvettem nagyjából és írtam pár nagyon alap programot (hatványozás, faktoriális, n sorú háromszög,..) viszont olvastam a pythonról is. Melyiket érdemes megtanulnom amivel könnyen és gyorsan meglehet csinálni az érettségi feladatokat?

2019. febr. 3. 16:36
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
#8 #10 köszi, átnézem a pythont. Esetleg valami tipp vagy tanács hogy mire figyeljek nagyon? Van valami jó oldal ahol minden fenntvan ami az érettségihez kell?
2019. febr. 4. 09:18
 12/24 A kérdező kommentje:
+valaki tud esetleg példa programokat küldeni? hatványozás, faktoriális, másodfokú egyenlet megoldó; meg vezetéknév, keresztnév, életkor, munka, beolvasás, aztán listázás valamelyik alapján; fájl beolvasás, ilyesmik érdekelnének.
2019. febr. 4. 09:25
 13/24 tabaki ***** válasza:
2019. febr. 4. 11:07
 14/24 A kérdező kommentje:
#13 nem ezt kértem. Nem érettségi feladatokkal akarok kezdeni.
2019. febr. 4. 11:24
 15/24 tabaki ***** válasza:
Kár, mert tele vannak pontosan olyan dolgokkal, amik „érdekelnének” -- ha valaki venné a fáradságot, hogy kimásolgassa, és igényeid szerint módosítsa a részleteket. De bizonyára akad nálamnál szorgosabb kolléga, aki majd megteszi helyetted.
2019. febr. 4. 13:45
 16/24 A kérdező kommentje:
Azért kértem külön hogy a már más nyelven megtírt dolgokat amit érték megérthessem könnyen pythonban.
2019. febr. 4. 14:06
 17/24 tabaki ***** válasza:

Nem hiszem, hogy bárki meg tudná álmodni, hogy te mit, milyen nyelven és hogyan írtál meg. Itt van pl. a faktoriálisnak négy változata:

import math

math.factorial(n)

- - - - - - - - - - -

def factorial(n):

result = 1

for i in range(1, n + 1):

result *= i

return result

- - - - - - - - - - -

from operator import mul

from functools import reduce

def factorial(n):

return reduce(mul, range(1, n + 1), 1)

- - - - - - - - - - -

def factorial(n):

z = 1

if n > 1:

z = n * factorial(n - 1)

return z

Forrás: [link]

Valamelyik bizonyára hasonlít a tiédre, ennek ellenére furcsának találom azt az elképzelést, hogy a válaszadók tippelgessenek addig, míg tanulságos megfeleltethetőséget nem érnek el a te ismeretlen programjaid és a magukéi közt. Javaslom inkább a következő lépcsőzetes megközelítést:

1. Mutasd be a programot, amelyiknek a Python-változatára kíváncsi vagy.

2. Én dilettáns létemre megpróbálom lefordítani, ez biztosítja majd a hasonlóságot.

3. Valamelyik programozó kolléga kiakad az idétlenkedésemtől, és megírja okosan.

2019. febr. 4. 15:18
 18/24 A kérdező kommentje:

#17 nagyon szépek köszönöm,

esetleg ha egy emailt irsz tudok példát küldeni.

2019. febr. 4. 16:17
 19/24 A kérdező kommentje:
plusz amiket kiirtál python 3.7 ben csak igy beirom és mennie kéne?
2019. febr. 4. 16:40
 20/24 A kérdező kommentje:

factorial = 1

num = int(input("Melyik szam faktorialisa kell?: ")

if num < 0:

print("Nem lehet negativ a szam!")

elif num == 0:

print("Az eredmeny: 1")

else:

for i in range(1, num + 1)

factorial = factorial * i

print(num " faktorialisa ", factorial)

Ezt neten kukáztam, kijavítaná valaki?

2019. febr. 4. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!