Hány korig van értelme nulláról nekiállni programozni tanulni?
Szerintem a korod nem akadály egy állás megszerzéséhez, de rajtad múlik, hogy működik-e a dolog. A programozás az IT-n belül "munkásember" pozíció. Jól fizet, ez tény, de a tápláléklánc legalja. Ezt programozóként mondom. Neked kell tudnod, hogy ezt elviseled-e mondjuk 40 éves fejjel. Vagy hogy pl egy 28 éves csapatvezető ugráltasson minden nap.
Egyik kollégám kb 32 évesen váltott programozásra levelező iskolával. Most 40-hez közel csapatvezető. Szerintem kb az utolsó pillanatban kapta el a váltást. Csatlakozok azokhoz, akik szerint 30-35 éves korig érdemes legkésőbb megszerezni az első ilyen jellegű állásod.
Bocsi, hogy variálom a kérdést, de mekkora váltásról van szó?
Ugyan az a korhatàr ha egy geológus/könyvelő/jogász vált (nulla tapasztalat), meg ha egy villamosmérnök/ rendszergazda/ gazdasági informatikus (akik tanultak programozni, de nem feltétlenül ez az aktuális munkájuk)?
Mert szerintem ha az ember nagyon magasra akar törni a ranglétrán akkor minnél hamarabb kell kezdeni, ha meg valaki csak ezt szeretné csinálni akkor mindegy hány éves meg mennyi időbe kerül átképeznie magát.
hány éves vagy?
mi a végzettséged?
milyen területen dolgoztál eddig?
angol + logikai érzék?
soft skill + kommunikáció?
ezek nélkül a kérdés értelmetlen, nem beszélve arról a programozás is Qva tág terület...
30 évesen épp hogy be tudtam kapcsolni a számítógépet
36 évesen kezdtem programozni tanulni és linuxszal foglalkozni.
Ma programozó/rendszergazda a foglalkozásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!