Aggódnom kéne, vagy ez természetes? (munkahely)
3 hónapja dolgozok egy nagy cégnél, ahol elég professzionális a fejlesztés. A kódnak mindig tökéletesnek kell lennie, stb. Az elmondásuk alapján meg vannak elégedve a munkámmal, de review során, folyamatosan jönnek elő dolgok, hogy mit javítsak. Sokszor úgy érzem, hogy csak a más gondolkodás mód miatt "kötnek" bele a munkámba, néha viszont elnézek dolgokat, amiket nem látok előre, mert tapasztalatan vagyok még. Ez az első munkahelyem. Félek, hogy megelégelik, hogy mindig javítanom kell valamit, és elküldenek majd. Megesett ez már valakivel? Milyen jelekre kéne figyelnem? Vagy a review során mindig előjönnek ilyenek?
Előre is köszi a válaszokat!
"Vagy a review során mindig előjönnek ilyenek?"
Persze!
Senki nem kódol minden nap ugyanolyan hatékonysággal.
Nálam akad, hogy másnap megveregetem a saját vállamat az előző napi kódomat visszaolvasva és akad amikor szégyellem magam.
Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de azt kérdezted már a vezetődtől, hogy mit reagálj arra, hogy csak azért kötnek bele, mert te más logika szerint csinálod?
Hasonlót átéltem én is és úgy a 3. esetnél már rohadtul idegesít, hogy valaki mindig "jobban tudja". Tök el tudom fogadni, hogy ha valamire van egy egyszerűbb és hatékonyabb megoldás, de azt viszont egy idő után rosszul tolerálom ha minden 2. sornál elmondják, hogy ezt így is lehet, hogy... Kicsit lesarkítva, de nagy mennyiségben az nekem nem építő jellegű kritika, hanem már inkább okoskodás, mert nem a másik szájíze szerint van a kód.
Szerencsére én még csak tanulom ezt, így van időm a hozzáállásomon alakítani és ez a kérdéskör pl. még így nem igazán tiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!