C++ ban hogy tudom for ciklussal az megcsinálni, hogy adja össze 1-től 100-ig a természetes számokat?
Figyelt kérdés
c++ ban hogy tudom azt megcsináni for ciklusban hogy 1-től 100-ig adja össze a természetes számokat???2018. márc. 18. 15:15
1/6 anonim válasza:
Melyik részével van bajod?
Elég alap dolog, ha az ember tudja hogy néz ki a for ciklus
2/6 A kérdező kommentje:
Addig megvan, hogy írja ki a számokat 1-től 100-ig, csak azt nem tudom hogy adja is össze
2018. márc. 18. 16:02
3/6 anonim válasza:
Csinálsz egy változót, amihez mindegy egyes ciklusban hozzzáadod a ciklusváltozót majd kiírod.
4/6 anonim válasza:
Vagy előkotorhatod a középiskolai matektudást, és rájöhetsz, hogy az első n darab természetes szám összegére van egy igen csinos kis képlet:
S(n) = n*(n+1)/2
Hovatovább, tetszőleges számtani sorozat első n elemének összegének kiszámolására van egy hasonlóan csinos általános képlet:
S(n) = n * (a1 + an) / 2
Tetszőleges kezdő-, és differenciaértékre átalakítva:
S(n) = n * ((2*a1)+(n-1)*d) / 2
Vagy, igen, csak felvehetsz egy változót a ciluson kívül, beálíltod 0 kezdőértékre, és a cikluson belül szépen hozzáadogatod a ciklusváltozó értékét. AZ is működik.
5/6 tabaki válasza:
Nincs protekció, C++-ban is pont úgy, mint a többi nyelvben.
6/6 tabaki válasza:
Mélységesen igazad van, lepontozócska, más nyelvekben homlokegyenest eltérő az algoritmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!