Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik budapesti cégeknél van...

Melyik budapesti cégeknél van jò mentorprogram?

Figyelt kérdés
Fejlesztő vagyok 4 éves tapasztalattal. Váltani szeretnék hamarosan, de nem szeretném elkövetni azt a hibát, hogy harmadjára is olyan céghez kerülök, ahol nem lehet kellőképpen fejlődni. Első helyen 2 évig voltam, teljesen magamra voltam hagyva, a lényeg az volt, hogy működjön. A második hely kicsit jobb, felhìvják néha a figyelmem 1-2 hibára, de hosszabb magyarázatot nem igen kapok, elégedettek a munkámmal. Olyan céghez szeretnék menni, ahol fontos mindenkinek, hogy fejlődjek és erre megadják a megfelelő keretet is (mentor program, képzési lehetőség). Megállt a fejlődés és otthon már nem igen van erőm még ezen dolgozni, bár tudom, hogy az lenne a legjobb. C# fejlesztő vagyok, de Javára is váltanék, inkább backend vonalon vagyok otthon és bruttó 570-et keresek. Egy jò helyért max 500-ra vagyok hajlandó lemenni, és a kötetlen munkarendet sem szìvesen adnám fel. Köszönöm a válaszokat!

2018. nov. 3. 03:29
 1/5 anonim ***** válasza:
49%
Erről már lecsúsztál. 4 év "tapasztalattal" nem fognak komoly céghez felvenni, ha intenzív mentorálásra szorulsz.
2018. nov. 3. 06:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Na attòl mondjuk pont nem félek, hogy ne vennének fel. Látom, hogy milyen embereket vesznek fel fejlesztőnek. Szeretnék egyszer architekt is lenni, ami ìgy kb csak akkor lennék, ha cégen belül maradok.
2018. nov. 3. 11:04
 3/5 anonim ***** válasza:
42%

ShiwaForce.com Zrt. C#-pal nem foglalkoznak, elsősorban Java illetve frontendfejlesztés. De inkább Java.

Van mentorprogramjuk.

Bruttó 570-nél mondj nagyobbat. :)

2018. nov. 3. 12:31
 4/5 anonim ***** válasza:
46%

"Látom, hogy milyen embereket vesznek fel fejlesztőnek"

Mégis honnan látod? A kérdésben végig arrór beszélsz, hogy komolytalan, fejlődést nem támogató környezetben dolgoztál. Akkor áruld már, hogy honnan tudod, hogy kiket vesz fel egy komoly fejlesztői munkát folytató cég, ahol foglalkoznak is az emberrel? (Egy, a minőségre adó cég sem veszi fel az általad gondolt selejtet.)

Pont az ilyen arrogáns hozzáállás miatt esélyed sem lesz. És azt is elárulom, hogy 4 év után egy alig junior szintet hozó jelentkező igencsak red-flag és komolyan vehetetlen 500-as bérigénnyel.

Gondolod, hogy egy komoly cég vállalja majd a kockázatot, és megpróbál a saját pénzén szintre hozni úgy demonstráltad, hogy nem tudsz egyedül fejlődni?

Persze nyílván lehet az előző helyekre mutogatni, hogy nem képeztek vagy foglalkoztak veled (ha interjún felhozod, még egy red-flag). De gondolom azt nem tiltották meg, hogy szakmai fórumokat/blogokat látogass vagy fogj egy-két könyvet és képezd magad.

A kérdésed és a stílusod alapján, a következő a reális helyzeted:

Egy erősen túlfizetett junior vagy, megállt fejlődéssel. Az évek alapján a junior szintet el kellett volna hagynod, de nem tetted (bár a fizeésed nem junior fizu).

Két reális lehetőpséged van, ha komoly céghez akarsz kerülni:

- Otthon ráfekszel és szintre hozod magad.

- lentebb veszel az arcodból és az igényeidből és normális hozzáállást és lelkesedést demonstrálva megpályázol egy junior pozíciót. (itt előny, ha c#-ról java-ra váltasz, mert jobban el tudod adni a tudásod hiányát a váltásra hivatkozva)

2018. nov. 3. 14:16
 5/5 A kérdező kommentje:

3-as, köszi a választ, megnézem, de mint mondtam inkább a backend érdekel.

4-es, részben igazad van. Onnan gondolom, hogy simán el tudok helyezkedni, hogy volt kollégáim amikor menni akartak 2-3 héten belül több ajánlatot is kaptak. Én is kaptam annak idején 3-at (plusz egyet meg már későn). Azt viszont nem tudom, hogy mik is a komoly cégek, főleg ezért tettem fel a kérdést. Arronganciát nem tudom miből veszed. Az, hogy szeretnék jobban és tovább fejlődni nem azt jelenti ám, hogy teljesen béna vagyok...

Tùlfizetve sem vagyok, full kezdőket 450-el vesznek fel nálunk.

2018. nov. 3. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!