Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyikkel érdemes kezdeni?

Melyikkel érdemes kezdeni?

Figyelt kérdés
Szeretnék saját kezűleg egy fórumot összetenni. PHP-val vagy HTML-el lenne érdemesebb kezdeni a tanulást? Kinek a könyveit ajánljátok?

2019. jan. 3. 12:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

'Én nem vagyok elmaradva se 20 évvel, se kevesebbel.'

Ez igaz, tobbel vagy.

2019. jan. 3. 17:00
 12/15 A kérdező kommentje:
Nekem nem célom ezzel majd pénzt keresni, maximum annyit, amennyibe az oldal fenntartása kerül. Én csak egy használható fórumot szeretnék összetákolni, ami jól működik. Persze kicsit olvasgattam és vannak olyan elképzeléseim, ami tudásomhoz képest igen komolyak, de szerintem valamit valahogy ki fogok találni ha olvasgatok könyveket csak olyan sok könyv van és gondolom abból sok a szemét is. Igazából az sem baj ha tényleg nagyon összetákolt csak, ha kívülről nem észrevehető, hogy tákolmány az egész.
2019. jan. 3. 17:02
 13/15 anonim ***** válasza:

"Nekem nem célom ezzel majd pénzt keresni, maximum annyit, amennyibe az oldal fenntartása kerül.

Én csak egy használható fórumot szeretnék összetákolni, ami jól működik."

De éles környezetben akarod ezek szerint használni.

Két lehetőség van:

* beszerzel egy már meglevőt és felpakolod egy tárhelyre - ilyen fórummotrok például (a teljesség igénye nélkül):

* PhpBB: [link]

* Simple Machines Forum: [link]

* Elkarte: [link]

* Flarum: [link]

* FeatherBB: [link]

* magadtól megírod

előbbi egyszerűbb, könnyebb, viszont nem teljesen testre szabható

utóbbi teljesen testre szabható, viszont ahhoz - ha jól akarod csinálni - el kell mélyedni a webfejlesztés bugyraiban

2019. jan. 3. 17:56
 14/15 anonim válasza:
0%
Manapság wordpresst használnak weboldalkészítésre, mert sokkal egyszerűbb, mint 0-ról kezdeni.
2019. jan. 3. 22:44
 15/15 anonim ***** válasza:

Ha most kezded a PHP-t és a HTML-t, akkor ne akarj (még) fórumot írni.

Kezdd először egy olyannal, hogy pl. írsz egy "teendőlista" programot, amire lehet felírni tételeket és törölni róla.

Aztán szépen építkezve, tanulva haladj tovább.

Nézd meg egy meglévő fórum kódját, abból is sokat lehet tanulni.

A sebész sem egyből agyműtéttel kezdi, hanem előbb anatómiát tanul, aztán boncol és csak sokadik lépcsőként fog bele bonyolult dolgokba.

2019. jan. 7. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!