Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Valaki segítene c programozásban?

Valaki segítene c programozásban?

Figyelt kérdés
Hogy tudnék például 50db 7el osztható random számot generálni? Sajnos nem tudok tanártól/osztálytárstól kérdezni, csak hobbiszinten tanulom.

2018. dec. 2. 00:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A másik kérdésed az lenne hogy töröljük egy ki egy listából a 7-tel nem osztható számokat.
2018. dec. 2. 00:25
 12/16 anonim ***** válasza:
77%

1. Deklarálsz egy 50 elemű, egészeket tartalmazó tömböt.

2. Egy ciklussal végigmész 0-től 49-ig (<=).

3. A ciklusmagban a ciklusváltozó indexű elem legyen (ciklusváltozó + 1) * 7 [így lesz egy 50 elemű tömböd tömböd: 7, 14, 21,... ...343, 350 elemekkel]

4. Majd a Fisher–Yates keveréssel

[link]

véletlenül összekevered a számokat.

2018. dec. 2. 00:37
 13/16 anonim ***** válasza:
6%
Szerintem matekot tanulj előbb, ne programozást
2018. dec. 2. 01:17
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönök minden segítséget!

Kedves utolsó, köszönöm tanácsod, nagyszerű. Arra voltam kíváncsi, hogy lehet az ilyet elegánsan kivitelezni, mert mint mondtam, nekem ehhez nincs tanárom, aki megmutatná, csak ilyen képzésre akarok menni gimi után, ha lehet egy erős alappal:) Lehet neked ez már kisujjas, ez még mindig egy olyan platform, ahol az ember kérdez, más válaszol. Neked ez nem tetszik? Az szép, az jó, na heló, görgess tovább:)

2018. dec. 3. 12:39
 15/16 tabaki ***** válasza:
Szerintem #12 nem érdemelte ki a lepontozást azzal, hogy egy kicsit továbbgondolta a feladatot, ez is jól jöhet még Kérdezőnek. Részemről zöld.
2018. dec. 3. 15:19
 16/16 A kérdező kommentje:
Én se értem, részemről is jár a zöld kéz!
2018. dec. 3. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!