Romaként informatikába, programozásban?
Szerinted mennyire befolyásolja az a "karrieremet",hogy félig roma származású vagyok, ez a bőrszínemen látszik.
Most szeptemberben kezdtem az egyetemet, mondjuk nem kimondottan informatika, hanem villamosmérnök.
Egy vidéki egyetemen,beágyazott fejlesztéssel szeretnék foglalkozni, vagy esetleg hardver tervezés/fejlesztés.
A kérdésem inkább arra irányul,hogy a piacon mennyire leszek hátrányban a származásom miatt?Elsősorban itthon gondolom a karrieremet, főként Bp.
Kíváncsi vagyok a véleményedre.
Köszi.
Üdv.
Ha én volnék a munkáltató, akihez jelentkezel, nem volna kifogásom azért, mert félig cigány vagy. Engem az érdekelne, hogy végezd a munkád normálisan, és ne legyen veled gond.
Sok munkáltató így áll a dologhoz, szóval álláskeresés esetén legfeljebb minimális hátrányod lesz. Ami inkább félő, hogy a kollégáid nem fogják jól fogadni a dolgot néhány esetben. A többség (főleg ilyen helyeken) befogadó, de mindenhol vannak kivételek.
Én fentieknél prózaibb leszek.
Igen, ha látszik rajtad a származásod, akkor az hátrányodra lesz a jövődben. A legjobb, ha kis céghez mész dolgozni, mert ott jobban elfogadnak majd és az eredményeidet is hamarabb elismerik, mint egy nagy, sok sok embert foglalkoztató cégnél, ahol nehéz lesz az előbbre jutás, de esetleg még a megmaradás is.
A szakmád jó, ezzel már biztosítottad a jövődet, elhelyezkedned sem lesz nehéz, mert nagy a kereslet sima villamosmérnökre is, hát még olyanra, aki a szakmáját a számítástechnika berkein belül kivánja gyakorolni.
Tedd oda magad, semmi mással ne foglalkozz, csak a tanulással, mert minél jobb eredménnyel végzel majd, annál könnyebbé teszed a felnőtt éveidet. Hajrá!
1:
"hanem a PR kollégáé, akiknél állásinterjún leszel."
PR-es ritkán interjúztat, mivel az a reklámmal foglalkozik.
A HR-es dolga a humán erőforrás kezelése.
Multinál biztos, hogy nem lesz hátrány.
Az egyik főnököm jelenleg is roma egy budapesti szoftverfejlesztő cégnél.
(Még csak multinál dolgoztam, ezért nem tudok másròl nyilatkozni :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!