Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java programozásban tudnátok...

Java programozásban tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Csak egy kis löket kéne.

Még elég kezdő vagyok, de ezt a feladatot meg kell csinálnom jövőhét péntekre.

Szóval egy nyaralási foglalóhoz tudnám hasonlítani a programot.

Úgy kezdődik, hogy felsorolok 10 országot, és megkérem a felhasználót, hogy válaszzon egyet ahova menni akar nyaralni. A 10 országból az egyiknek a számát beírja (1-10-ig), majd jön a sablon szöveg hogy kiválasztottad Spanyolországot. Majd ki van írva, hogy "Hotelek ebben az országban:", és felsoroltatok 10 hotelt, szintén 1-10-ig.

A felhasználó választ egyet, majd kidobja hogy "a hotel ára 300 euró per hét, +220 euró return jegy. Hány hétig szeretne maradni?"

Na és eddig jutottam el. Meg van a 10 ország és a 100 hotel összesen, mindegyiknek külön az árai, nevei stb.

Tudnátok segíteni hogy lehetne befejezni? Ötletek?

Arra gondoltam, hogy miután beírjuk hogy hány hét, utána ki ad egy összegzést, összeszorozva a hetek számát a heti árral, plusz az utazást, és a végén megkérdezni hogy megerősíti-e.

Mit gondoltok?

Leginkább a matekos részében kéne segítség, hogy hogyan is adjak össze mindent, és hogyan hangoljam össze a hetek számával.

Ha lesz válasz előre is köszönöm.

2018. okt. 13. 11:43
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Kodmegoszto oldalod linkeld be meddigjutottal
2018. okt. 13. 13:50
 2/17 anonim ***** válasza:

ez most ilyen konzolos dolog tömbökkel vagy komolyabb adatbázis eléréssel?

amúgy meg amit írsz az telejesen logikus nem értem mi a kérdés valójában :)

2018. okt. 13. 14:41
 3/17 A kérdező kommentje:

A kérdés az az, hogy hogyan tovább😅

3 hete kezdtem tanulni programozást az egyetemen, és ez az egyik feladat. Igazából addig oké hogy beszorzom a heteket az összeggel és hozzáadom az útiköltséget, csak azt nem tudom hogy hogyan :/ Mármint milyen kód, milyen művelet kell hozzá stb.

Egy szóval még nagyon kezdő vagyok, és csak addig jutottam el amennyit leírtam. (A hotelek és országok, illetve az árak.)

A kódom most addig megy, hogy kiválasztom az országot, majd a hotelt, megtudjuk az árakat, és annyi hogy "Hány hétig akar maradni?" és vége.

A kódot majd hamarosan feltöltöm, köszi a válaszokat :)

2018. okt. 13. 17:03
 4/17 A kérdező kommentje:

[link]

Itt sikerül megnézni? (Le kell tölteni, nekem telón is megnyitja.)

Igazából csak az első 3,5 országot fejeztem be rendesen az összes hotellel és árral. Ott már a nagy része úgyis csak copy&paste, szóval nem siettem el.

(Meg azt hittem mire választ kapok pár napon belül, addigra meg is lesz, de gyorsal voltatok😅)

Már egy kicsit az elején elbizonytalanodtam az int-eknél, nem tudom hogy helyes-e, de le fut probléma nélkül szóval nem zavart annyira.

2018. okt. 13. 17:19
 5/17 A kérdező kommentje:

Esetleg itt:

[link]

2018. okt. 13. 17:35
 6/17 anonim ***** válasza:

Hetiar*hetekszama+utazasikoltseg

Vagy nem ertem mi aproblema

2018. okt. 14. 07:24
 7/17 A kérdező kommentje:
Igen, ez eddig oké. Már csak az a kérdés, hogy hogy? Mi a kód? Hogy kezdjek neki? Mert eddig csak az if-ek mennek...
2018. okt. 14. 12:23
 8/17 anonim ***** válasza:

"az if-ek mennek..." :D

ennyi if-et nem rakunk, if else-t használunk, ez így nagyon csúnya, de leginkább 'switch' szerkezetet kéne használni:

[link]

nézz utána, kb olyan mint az if, pont ilyenre találták ki

amúgy ezeket az adatokat vmi áttekinthetőbb adatszerkezetben kéne tárolni, pl. 2 dimenzós tömb és onnan hivogatni + pl a választás is lehetne egy metódus amit csak meg kéne hívni minden alkalommal, így nagyon áttekinthetetlen, ez így nagyon "gáz" :D

szerintem egy kicsit nagy falat még pedig amiről beszélek az mind még alap porgramozás, azért hajrá!

2018. okt. 14. 20:58
 9/17 A kérdező kommentje:

Órán egyelőre így tanultuk, és amíg le fut probléma nélkül, nekem oly mindegy hogy hogy néz ki a kód :D

Én meg el tudok rajta igazodni, szóval addig oké.

Szóval ez egyelőre működik😅

És azt miképp tudnám elérni, hogy kiírja az összesített árat?

2018. okt. 14. 21:14
 10/17 anonim ***** válasza:

ha ilyen fapadosan akkor csak így, ha erre gondolsz, minden sorba :D

if (selected_hotel==1)

{

System.out.println("The hotel price is 340 euros per week + Return flights: 210 euros");

hotel_price = 340; destination_price = 210;

}

2018. okt. 14. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!