Java programozásban tudnátok segíteni?
Csak egy kis löket kéne.
Még elég kezdő vagyok, de ezt a feladatot meg kell csinálnom jövőhét péntekre.
Szóval egy nyaralási foglalóhoz tudnám hasonlítani a programot.
Úgy kezdődik, hogy felsorolok 10 országot, és megkérem a felhasználót, hogy válaszzon egyet ahova menni akar nyaralni. A 10 országból az egyiknek a számát beírja (1-10-ig), majd jön a sablon szöveg hogy kiválasztottad Spanyolországot. Majd ki van írva, hogy "Hotelek ebben az országban:", és felsoroltatok 10 hotelt, szintén 1-10-ig.
A felhasználó választ egyet, majd kidobja hogy "a hotel ára 300 euró per hét, +220 euró return jegy. Hány hétig szeretne maradni?"
Na és eddig jutottam el. Meg van a 10 ország és a 100 hotel összesen, mindegyiknek külön az árai, nevei stb.
Tudnátok segíteni hogy lehetne befejezni? Ötletek?
Arra gondoltam, hogy miután beírjuk hogy hány hét, utána ki ad egy összegzést, összeszorozva a hetek számát a heti árral, plusz az utazást, és a végén megkérdezni hogy megerősíti-e.
Mit gondoltok?
Leginkább a matekos részében kéne segítség, hogy hogyan is adjak össze mindent, és hogyan hangoljam össze a hetek számával.
Ha lesz válasz előre is köszönöm.
ez most ilyen konzolos dolog tömbökkel vagy komolyabb adatbázis eléréssel?
amúgy meg amit írsz az telejesen logikus nem értem mi a kérdés valójában :)
A kérdés az az, hogy hogyan tovább😅
3 hete kezdtem tanulni programozást az egyetemen, és ez az egyik feladat. Igazából addig oké hogy beszorzom a heteket az összeggel és hozzáadom az útiköltséget, csak azt nem tudom hogy hogyan :/ Mármint milyen kód, milyen művelet kell hozzá stb.
Egy szóval még nagyon kezdő vagyok, és csak addig jutottam el amennyit leírtam. (A hotelek és országok, illetve az árak.)
A kódom most addig megy, hogy kiválasztom az országot, majd a hotelt, megtudjuk az árakat, és annyi hogy "Hány hétig akar maradni?" és vége.
A kódot majd hamarosan feltöltöm, köszi a válaszokat :)
Itt sikerül megnézni? (Le kell tölteni, nekem telón is megnyitja.)
Igazából csak az első 3,5 országot fejeztem be rendesen az összes hotellel és árral. Ott már a nagy része úgyis csak copy&paste, szóval nem siettem el.
(Meg azt hittem mire választ kapok pár napon belül, addigra meg is lesz, de gyorsal voltatok😅)
Már egy kicsit az elején elbizonytalanodtam az int-eknél, nem tudom hogy helyes-e, de le fut probléma nélkül szóval nem zavart annyira.
Hetiar*hetekszama+utazasikoltseg
Vagy nem ertem mi aproblema
"az if-ek mennek..." :D
ennyi if-et nem rakunk, if else-t használunk, ez így nagyon csúnya, de leginkább 'switch' szerkezetet kéne használni:
nézz utána, kb olyan mint az if, pont ilyenre találták ki
amúgy ezeket az adatokat vmi áttekinthetőbb adatszerkezetben kéne tárolni, pl. 2 dimenzós tömb és onnan hivogatni + pl a választás is lehetne egy metódus amit csak meg kéne hívni minden alkalommal, így nagyon áttekinthetetlen, ez így nagyon "gáz" :D
szerintem egy kicsit nagy falat még pedig amiről beszélek az mind még alap porgramozás, azért hajrá!
Órán egyelőre így tanultuk, és amíg le fut probléma nélkül, nekem oly mindegy hogy hogy néz ki a kód :D
Én meg el tudok rajta igazodni, szóval addig oké.
Szóval ez egyelőre működik😅
És azt miképp tudnám elérni, hogy kiírja az összesített árat?
ha ilyen fapadosan akkor csak így, ha erre gondolsz, minden sorba :D
if (selected_hotel==1)
{
System.out.println("The hotel price is 340 euros per week + Return flights: 210 euros");
hotel_price = 340; destination_price = 210;
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!