Java programozásban tudnátok segíteni?
Csak egy kis löket kéne.
Még elég kezdő vagyok, de ezt a feladatot meg kell csinálnom jövőhét péntekre.
Szóval egy nyaralási foglalóhoz tudnám hasonlítani a programot.
Úgy kezdődik, hogy felsorolok 10 országot, és megkérem a felhasználót, hogy válaszzon egyet ahova menni akar nyaralni. A 10 országból az egyiknek a számát beírja (1-10-ig), majd jön a sablon szöveg hogy kiválasztottad Spanyolországot. Majd ki van írva, hogy "Hotelek ebben az országban:", és felsoroltatok 10 hotelt, szintén 1-10-ig.
A felhasználó választ egyet, majd kidobja hogy "a hotel ára 300 euró per hét, +220 euró return jegy. Hány hétig szeretne maradni?"
Na és eddig jutottam el. Meg van a 10 ország és a 100 hotel összesen, mindegyiknek külön az árai, nevei stb.
Tudnátok segíteni hogy lehetne befejezni? Ötletek?
Arra gondoltam, hogy miután beírjuk hogy hány hét, utána ki ad egy összegzést, összeszorozva a hetek számát a heti árral, plusz az utazást, és a végén megkérdezni hogy megerősíti-e.
Mit gondoltok?
Leginkább a matekos részében kéne segítség, hogy hogyan is adjak össze mindent, és hogyan hangoljam össze a hetek számával.
Ha lesz válasz előre is köszönöm.
aztán a legvégén meg:
totalHotelPrice = hotel_price * week + destination_price;
vagyis a heti hotelár szorozva a hetek számával + repjegy
"3 hete kezdtem tanulni programozást az egyetemen"
Elő kellene venni az órai anyagokat/jegyzeteket, illetve segítséget kérni az oktatótól, aki a gyakorlatot tartja. Képzeld, ezért van.
"Leginkább a matekos részében kéne segítség, hogy hogyan is adjak össze mindent"
Mi nem megy? A feladathoz szükséges 4 alapművelettel van gondod?
---
Ne haragudj, amit a google-driv-re felapakoltál, egy okádék. Kétlem, hogy ezt tanították neked.
Vedd elő az órai anyagaidat (ha cs.sztél bejárni akkor kérd el valiktől) és ess neki a feladatnak újra.
Köszi a segítséget.
#13 Bizony ezt tanították, az oktatóval pedig közösen kezdtük el, és ő mondta hogy ezt így csináljuk. Ez csak bevezetés, még csak 3 óránk volt összesen.. (3 alkalom összesen, 2x2 óra per alkalom.)
Nyilván nem fogunk azonnal profi módon egy vindózt fejleszteni.
Nem a 4 alapművelettel van a gond, hanem magával a kóddal, amit egy kedves személy #11-ben leírt.
Nem mindenki születik ezzel tudással mint ahogyan te, meg nem mindenkinek megy ha azonnal már a komolyabb műveletek. Valahol el kell kezdeni.
De amúgy ha olyan jó programozó vagy, akkor meg is mutathatnád miről is beszélsz ami olyan pofonegyszerű, és újraírhatnál legalább 1 országot 10 hotellal, ami legalább nem okádék. Tényleg érdekelne.
Ja és ha nagyon érdekel, még nem hagytam ki 1 órát sem. Nem tudom elkérni senkitől, mert mindenkinek ugyanaz. (Sőt, valaki eddig sem jutott el, a fapadosig.)
De van egy idősebb, kb 45 éves csoporttársam is aki levelezőn van de erre a tárgyra mindig beül, programozóként dolgozik már nagyon régóta. Tőle is kértem segítséget, átnézte nekem, és azt mondta rendben van. Sőt, szinte neki is ugyanez az egész, csak pár név különbözik.
Nem tudom hogy közrejátszik-e az oktatásnál, de nem Magyarországon tanulok.
"Ez csak bevezetés, még csak 3 óránk volt összesen.. (3 alkalom összesen, 2x2 óra per alkalom.)"
Akkor vacak egyetemre jársz vagy vacak az oktatód.
A feladat normális megoldásához semmi extrém javás dolog nem kell. Mindössze: alapvető vezérlési szerkezetek, metódusok, osztályok és egy alap tároló (tömb vagy lista). Ezeket szégyen nem meglépni 3 hét alatt egy egyetemi szintű java kurzuson.
Egyébként meg:
- ha nem akarnak objektum orientált programozást tanítani, az idiotizmus felső foka java-val kezdeni.
- ha javát tanítanak, az idiotizmus felső foka nem rögtön megtanitani az osztályok használatát.
- de bármit is tanítanak, gáz belehányni mindent a main metódusba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!