Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet PHP-ban a "text"...

Hogyan lehet PHP-ban a "text" HTML-mezőt felhasználva többdimenziós tömböt feltölteni?

Figyelt kérdés

Egydimenziósban sikerült az alábbi módszerrel:

<form method="post">

<?php

for ($i=0; $i < $n; $i++)

{

$j = $i+1;

?>

A tömb <?php echo $j . "." ?> eleme: <input type="text" name="line[]"> <br>

<?php

}

?>

<input type="submit" name="ready" value="Kész"> <br>

</form>

Ennek viszont a többdimenziós analogonja nem megy. Hogyan kéne?

2018. okt. 27. 18:01
 1/10 anonim ***** válasza:
3%
Majd rájössz, ha tudni fogsz programozni is, nem csak kérdezni és mással megoldatni a feladatot.
2018. okt. 27. 18:25
 2/10 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy! Az egydimenziósat magamtól oldottam meg, segítség nélkül. Vajon miért van akkor külön programozás rovat?
2018. okt. 27. 18:44
 3/10 anonim ***** válasza:

[link]

Itt minden le van írva

2018. okt. 27. 19:02
 4/10 anonim ***** válasza:
Kis segítség, a line[] helyett lehetne line[0], line[1], stb is, tehát direktbe megadhatnád melyik input mezőnek mi legyen az indexe. Na, ugyanezen elindulva megcsinálhatod azt, hogy line[0][0], line[0][1], és így tovább.
2018. okt. 27. 19:10
 5/10 anonim ***** válasza:
15%

"Vajon miért van akkor külön programozás rovat?"

Jobbára azoknak, akik tudnak is.

Én sem megyek a kötés-horgolás rovatba érdeklődni arról, hogy is néz ki egy kötőtű.

2018. okt. 27. 19:29
 6/10 A kérdező kommentje:
Most már én is rájöttem egy módszerre, ami felhasználható, bár nem szép.
2018. okt. 27. 20:34
 7/10 anonim ***** válasza:
37%

"Most már én is rájöttem egy módszerre, ami felhasználható, bár nem szép."

A kódodat elnézve a szépségtől még nagyon messze állsz. Jó lesz az.

2018. okt. 27. 22:08
 8/10 Drone007 ***** válasza:
47%

Ha már megvan, akkor nem akarlak zaklatni, de azért leírok pár gondolatot.

A több dimenziós tömbökhöz már nem használható a html name-automatizálása, ilyenkor sokkal jobb, ha a php generálja ki az input mezők neveit is. Pl: name="line0_row0", line0_row1, ... line12_row5...

Adatértelmezéskor pedig ugyanúgy végig kell menni a tömbök megadott számú elemein, mint a kigeneráláskor.

Kicsit bonyolítja a helyzetet, ha a tömb elemei/dimenziói dinamikusan bővíthetők kliens oldalon, de az is egy jó ujjgyakorlat, javaslom próbáld ki.

2018. okt. 28. 09:25
 9/10 A kérdező kommentje:
Erről van szó, Drone007! Te adtad a legjobb választ.
2018. okt. 28. 09:55
 10/10 anonim ***** válasza:
59%

#8 "A több dimenziós tömbökhöz már nem használható a html name-automatizálása"

Téves, nagyonis használható, csak limitált mértékben. Az automatikus indexelés az utolsó dimenzióra vonatkozóan működik, tehát egy egydimenziós tömb esetében elég a name="line[]" jelölés, egy két dimenziós esetében szükséges a sor kikötése, de az oszlopé már nem, pl name="line[0][]", három dimenziósnál az első kettő kikötése szükséges, stb stb.

Egyébiránt az általad vázolt felírás rettenetesen ronda, ahelyett hogy normális tömbalakban küldenéd fel a formadatokat, egy nagy massza lesz a $_POST tömbben, és mazsolázhatod ki belőle az értékeket. Ha már a php lehetőséget biztosít arra, hogy tömbösítsük az adatokat, akkor tegyük meg.

2018. okt. 28. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!