PHP-Html Programozás, Segítség!?
PHP programozásban elakadtam olyan téren hogy.., az lenne a feladat hogy egy Terület és egy Kerület nevű gomb helyezkedik el a beírási hely alatt.
És az volna a feladat hogy ha én beírok egy sugár értéket a gombok fölött lévő helyre akkor a gombok használatával az adott szám kerületei vagy területi értéke megjelenjen gombnyomásra.
Ebben szeretnék segítséget kérni. Hogy ezt mégis hogyan tudom megvalósítani.
Előre is köszönöm.
Gondolom kör kerületét és területét akarod kiszámolni, kiindulva abból a részletből, hogy "beírok egy sugár értéket".
Kör kerülete: 2 * r * Pi
Kör területe: r * r * Pi
PHP-ban van egy pi() függvény, ami visszaadja a Pi értékét: [link]
Akkor már csak az r hiányzik. Ezt meg kiveszed a textboxodból a gombnyomásra létrehozott eseményednél.
2 változóba pedig simán kiszámolod a képletek segítségével a kerületet és a területet:
$kerulet = 2 * $r * pi();
$terulet = $r * $r * pi();
Ennyi lenne.
De gyanítom máshol akadtál el. Könnyebben tudnánk segíteni, ha feltennéd a kódod egy kódmegosztóra és belinkelnéd itt, pl: [link]
Akkor most matek vagy php leckét adjunk? :D
Egy testnek felszíne és térfogata van. Minden szükségeset megtalálsz itt: [link]
A kód többi részét ugyanúgy írod meg, ahogy az előző válaszomban leírtam, csak nem terület és kerület képlettel, hanem felület és térfogat képlettel, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!