Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » PHP-Html Programozás, Segítség!?

PHP-Html Programozás, Segítség!?

Figyelt kérdés

PHP programozásban elakadtam olyan téren hogy.., az lenne a feladat hogy egy Terület és egy Kerület nevű gomb helyezkedik el a beírási hely alatt.

És az volna a feladat hogy ha én beírok egy sugár értéket a gombok fölött lévő helyre akkor a gombok használatával az adott szám kerületei vagy területi értéke megjelenjen gombnyomásra.

Ebben szeretnék segítséget kérni. Hogy ezt mégis hogyan tudom megvalósítani.

Előre is köszönöm.

2018. okt. 25. 16:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Na és hol akadtál el?
2018. okt. 25. 16:24
 2/9 A kérdező kommentje:
hogy hogyan kell megadni a Kerület és Terület számításához szükséges dolgokat.
2018. okt. 25. 16:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Egy számnak se kerülete se területe nincsen.
2018. okt. 25. 17:11
 4/9 A kérdező kommentje:
De Sugár megadásával megvan a fele a testnek. És magának egy testnek van kerülete és területe.
2018. okt. 25. 17:16
 5/9 anonim ***** válasza:

Gondolom kör kerületét és területét akarod kiszámolni, kiindulva abból a részletből, hogy "beírok egy sugár értéket".

Kör kerülete: 2 * r * Pi

Kör területe: r * r * Pi

PHP-ban van egy pi() függvény, ami visszaadja a Pi értékét: [link]

Akkor már csak az r hiányzik. Ezt meg kiveszed a textboxodból a gombnyomásra létrehozott eseményednél.

2 változóba pedig simán kiszámolod a képletek segítségével a kerületet és a területet:

$kerulet = 2 * $r * pi();

$terulet = $r * $r * pi();

Ennyi lenne.

De gyanítom máshol akadtál el. Könnyebben tudnánk segíteni, ha feltennéd a kódod egy kódmegosztóra és belinkelnéd itt, pl: [link]

2018. okt. 25. 17:16
 6/9 anonim ***** válasza:

Akkor most matek vagy php leckét adjunk? :D

Egy testnek felszíne és térfogata van. Minden szükségeset megtalálsz itt: [link]

A kód többi részét ugyanúgy írod meg, ahogy az előző válaszomban leírtam, csak nem terület és kerület képlettel, hanem felület és térfogat képlettel, ennyi.

2018. okt. 25. 17:19
 7/9 A kérdező kommentje:
Irtam Privátba.
2018. okt. 25. 17:28
 8/9 A kérdező kommentje:
Az a probléma hogy amikor rányomok a gombra magát az egész filet dobja be és nem az eredményt.
2018. okt. 25. 17:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem véletlen, hiszen az action attribútumban ezt adtad meg. Arra az oldalra fog váltani és az kapja meg az r-t. Ha az indexen akarod megjeleníteni, akkor az action attribútumba az indexet kell beírnod. Csak ekkor ugye az indexen kell, hogy legyen a php kódod is.
2018. okt. 25. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!