Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Sokat kellene módosítani a...

Sokat kellene módosítani a C++ fordítón ahhoz, hogy minden alapértelmezetten konstans legyen és csak akkor legyen valami változó ha elé írom a "mut" kulcsszót?

Figyelt kérdés
2018. okt. 25. 21:19
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Mit jelent, hogy "sokat"?

Egyébként a mut kulcsszó ugyanezzel a jelentéssel a Rust nyelvben benne van, sokminden mással együtt, ami biztonságosabbá teszi a nyelvet. Szóval egyátalán nem hülyeség az ötlet, de csak ezt az egyet módosítani a C++-ban nem igazán visz előre.

2018. okt. 26. 17:00
 12/25 A kérdező kommentje:

"Pontosan ez a probléma a te ötleteteddel. Ha megnézel pár valódi kódot, akkor láthatod, hogy mi a bevezett constansok/változók aránya, akkor látni fogod, hogy arányaiban jóval több a változó. Tehát ha minden egyes változó elé ki kéne írni, hogy "mut", akkor az fölösleges boiler-plate kóddá, akár "zajjá" válna."

Az én kódomban kb 5 constra jut 1 nem const. A nem const-okat meg általában be is falazom. És amennyire követem a hibaszázalékokat jóval kevesebb hibával is dolgozom, mint a munkatársaim. Persze ez nem csak a const-ok mennyiségén múlik. Nekem kényelmesebb lenne, ha a mut-ot kéne kiírni a const helyett. De a kényelem nem izgat annyira, a biztonság az fontosabb szempont.

2018. okt. 26. 17:11
 13/25 A kérdező kommentje:

"Azt mondod az a baj, hogy lehagyják a const-ot a konstansok elől, akkor az a megoldás, hogy a változók elé tegyünk ki, hogy változó. Hát ennek semmi értelme."

Nem én azt mondom, hogy a const az ideális állapot a mutable meg a nem ideális állapot. A nyelv, most az ideális állapotot bünteti.

2018. okt. 26. 17:17
 14/25 A kérdező kommentje:

"Azt tudom javasolni, hogy kezdőként bízd a programozási nyelv fejlesztést a tapasztaltabbakra"

Azt tudom javasolni, hogy kezdőként ne próbáld meg eldönteni ki a kezdő és ki nem az.

2018. okt. 26. 17:18
 15/25 anonim ***** válasza:
0%

Pofából visszavesz, sokat gyakorol és menni fog ez "mut" nélkül is.

Az, hogy a Te kódjaidban csak néha akadnak változók, de a valódi programok nem így működnek.

2018. okt. 26. 17:25
 16/25 A kérdező kommentje:

Pofából visszavesz? :D Mondja a napközis kisgyerek a tanárbácsinak! :D

Te kezdted az arcoskodást, ne te háborodj fel! Néha azért tükörbe is nézhetnél! Nem vagy jobb ember itt senkinél.

2018. okt. 26. 17:48
 17/25 anonim ***** válasza:

"Hmm. nem... pont amiatt amit a #2 írt. Gyakorlatilag csak egy szövegszerkesztési művelet az egész"

Ez messze nem egy olyan triviális probléma, mint #2-vel hiszitek. Hogy döntöd el, hogy hová kellene a módosításokat berakni pusztán szövgszerkesztési műveletekkel? Mi lesz a láthatósággal, hatókörrel vagy csak azzal ha különböző fájlban van definiálva egy változó, mint módosítva?

A "csak egy szzövegszerkesztési műveletből" hirtelen lesz a közepes méretű szemantikus elemző, amit még egy néhány utasítást tartalmazó nyelvhez sem egyszerű babrálni. Nem beszélve arról, hogy az új kulcsszónak a lexikális és szintaktikus elemzőn is át kell mennie.

"Az, hogy a Te kódjaidban csak néha akadnak változók, de a valódi programok nem így működnek."

Ez nem egészen van így. Ha betartod, hogy egy változót csak egy dologra használsz és nem használod újra valami az előzőtől független másra, akkor a legtöbb változó tényleg nem változik meg. Szóval annyira nem értelmetlen, amit a kérdező szeretne...

DE. a nyelvet így találták ki. Ez van és ezt kell szeretni. Felesleges és hülyeség azon vitatkozni, hogy miért van így. Így van és kész. És ezt nem tojáshéllyal a s.ggeden sz.ros juniorként fogod megváltoztatni.

2018. okt. 26. 18:29
 18/25 anonim ***** válasza:
Vicc. :D
2018. okt. 26. 18:47
 19/25 A kérdező kommentje:

"a nyelvet így találták ki. Ez van és ezt kell szeretni."

Én nem mondtam, hogy nem így találták ki. Nem értem mit nem lehet érteni azon, amit kérdeztem. Magyarul van.

"Felesleges és hülyeség azon vitatkozni, hogy miért van így."

Hogy lenne hülyeség. Ez egy programozás elméleti kérdés. Kismillió fórum meg bizottság van ahol naphosszakat vitatkoznak ilyenekről.

"És ezt nem tojáshéllyal a s.ggeden sz.ros juniorként fogod megváltoztatni."

Te sem veszed a lapot. Ha én junior vagyok, akkor te is. Ha te 100 éves bódhiszattva programozó vagy, akkor én is. Arctalanul vádaskodni, meg janizni ingyen van. Az ilyen lenéző minősítgetések a te jellemedet ábrázolják. Valamiért csak a magyar fórumokon divat ez, hogy aki kérdezni merészel valamit az mind automatikusan hülye, aki meg válaszol az mind az angyalok közé szállt le megosztani a pudvás halandókkal az isteni tudást. Külföldi fórumokon nem nagyon találkozom ilyenekkel és ott tökjól el lehet beszélgetni ilyen és ehhez hasonló elméleti kérdésekről.

Komolyra fordítva a szót ti tényleg amatőrőknek tűntök és teljesen mindegy hány éve programoztok. Képzeljétek el, még programozási nyelvet is terveznek az általam említett szempontok szerint, sőt vannak olyan nyelvek is, amiben nincsenek változók! De biztos a világon minden matematikus meg senior programozó téved, akinek ez szempont.

2018. okt. 26. 19:06
 20/25 A kérdező kommentje:
*angyalok közül
2018. okt. 26. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!