Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lehetek programozó, ha nem...

Lehetek programozó, ha nem tudok programozni?

Figyelt kérdés

Igen, hülyén hangzik a kérdés, de én idén végeztem szoftverfejlesztőként és hát az iskolai tananyag alapján közel sem tanultam meg programozni. Itthon tutorialok alapján csináltam egyszerűbb játékokat, weboldalt, ilyesmit, de önállóan fejből esélytelen, hogy egy kész, értelmes, használható szoftvert csináljak valami komoly célra.

Az lenne a kérdésem, hogy így egy okj-s szoftverfejlesztői végzettséggel van olyan munkahely szerintetek, ahol van lehetőségem "betanulni" programozónak? Leginkább java vagy c++ érdekel.

Esetleg ha van ilyen, akkor konkrét céget tudtok ajánlani budapesten?

2018. okt. 10. 19:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

"önállóan fejből esélytelen, hogy egy kész, értelmes, használható szoftvert csináljak valami komoly célra"

akkor tanulj meg.Senki nem fogja neked odaadni a kódot hogy tessék másold be a gépbe.

Ülj le, találj ki magadnak feladatokat és csináld meg. eddig akkor mit tanultatok?

2018. okt. 10. 19:49
 2/9 anonim ***** válasza:
17%
Kamu!
2018. okt. 10. 21:08
 3/9 anonim ***** válasza:
61%
senki sem tud komoly programot írni stack overflow + google nélkül, nincs ebben semmi
2018. okt. 10. 22:44
 4/9 anonim ***** válasza:
76%

Senki sem úgy születik, hogy eleve már tud programozni. Isten sem teremti programozónak az embert, mert akkor 16 ujjunk lenne.

Az OKJ akkor jó, ha (még) nem tudsz önállóan tanulni. Az egyetem főként elméleti tudást ad. Vannak céges tanfolyamok, amelyek végén sikeres vizsga esetén munkát is adnak, de ahhoz folyékony angol kell.

2018. okt. 11. 07:58
 5/9 anonim ***** válasza:

Hát igen, ezen bizony dolgozni kell, mindenki megszenvedte az első lépéseket. Tanultál egy csomó elméleti anyagot, ezeket otthon nyüstölni kell, gyakorolni, guglizni, kitartónak lenni, és folyamatosan kérdezni és még tanulni. Keress feladatokat és izzadj velük, nézz utána, mások hogyan csinálják, lesd el a megoldási elvet, és persze értsd is! Fontos még, hogy egy idő után tanuld meg a szoftver tervezési folyamatot is, hogy ne csak "fejből kódbepötyögés" legyen, mert abból nem lesz komolyabb projekt.

A konkrét válasz az, hogy igen, lehetsz programozó, egy idő után. Ezt az időt nem biztos, hogy sok helyen finanszírozni fogják neked fizetés formájában, a gyakornoki állás esélyesebb. De ha otthon nem szánsz rá időt és energiát, akkor erősen csökkenek az esélyek.

2018. okt. 12. 13:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
"Mondottam, ember: küzdj és bízva bízzál!"
2018. okt. 12. 19:59
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én IT fősulira jártam és voltak olyan évfolyamtársaim akik miután végeztek nem IT területen helyezkedtek el (mert uyganúgy féltek mint te is) hanem mindenféle mást csinálnak azóta is. De ismerek olyan egyetemet végzett IT-st is aki ugyanígy nem az IT iparban dolgozik mert azt gondolja hogy úgysem értene hozzá.

Az OKJ sem ad rossz tudást csak félsz haszálni. Egy OKJ vagy egy főiskola/egyetem után se lesz valaki azonnal profi. Gyakorlat is kell. De ez máshogy nem megy mint hogy elkezded. A tudás biztos hogy ott van ha egyszer le tudtál vizsgázni. Vannak OKJ-t végzett nagyon okos kollégáim akik bármilyen feladatot megcsinálnak.

Gyakorlat teszi a mestert! Jelentkezz több munkahelyre is és belejössz.

2018. okt. 22. 13:19
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
#3: A legtöbb képzett és "harcedzett" fejlesztő tud programozni anélkül is... Csakhogy megoldást kitalálni egy új problémára (amivel addig még nem találkoztál) több idő mint rákeresni egy létező megoldásra. Ezzel a search©&paste módszerrel sok idő spórolható meg (idő=pénz). Azonban sok olyan probléma van amire nem találsz létező megoldást (én sok ilyennel találkozok) és ez a legjobb része mert kiélheted a kreativitásodat és megvillanthatod a tudásodat és létrehozhatsz valami eredetit (ez mintegy önellenőrzésként is jó - hogy még nem rozsdásodtak be a fogaskerekek).
2018. okt. 22. 13:29
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Max programozástanár, annak ambíció és dilettantizmus kell.
2018. okt. 23. 04:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!