C program, bekér 1 n számot (évszám), ebből kell tehenek számát kikövetkeztetni. Hogyan? :'D
A lenti szövegben bocsi az ékezetekért, csak így tudtam bemásolni.
Na most nekem C kód nem kell, csak arra nem tudok rájönni hogy hogyan kapjuk meg a tehenek számát az évszámból, nem tudom felírni a képletet. Ha valaki kisegít azt megköszönöm :)
J´ozsi b´acsi egyszer ´ugy gondolta, hogy tejgazdas´agot hoz l´etre. Miut´an kiv´altotta az ˝ostermel˝oit, r¨ogt¨on v´as´arolt is egy borj´ut, amit nagy odaad´assal gondozott.J´ozsi b´acsi teheneir˝ol azt kell tudni, hogy h´arom ´eves korukt´ol kezdve ´evente egy borjat ellenek ´es az odaad´o gondoskod´as hat´as´ara nagyon sok´aig ´elnek. Mivel J´ozsi b´acsi nagyon szereti az ´allatokat, ´ıgy egyetlen tehenet sem adott el, vagy vitt v´ag´oh´ıdra, ´ıgy a gazdas´ag ´evr˝ol-´evre sz´epen gyarapodott. ´Irj f¨uggv´enyt, amely kisz´amolja, hogy melyik ´evben h´any tehene volt J´ozsi b´acsinak. A f¨uggv´eny egy 50-n´el nem nagyobb, n nemnegat´ıv eg´esz sz´amot kap param´eter¨ul, amely az els˝o borj´u v´as´arl´as´at´ol eltelt ´evek sz´am´at reprezent´alja. A f¨uggv´eny az n-edik ´evben a gazdas´agban l´ev˝o tehenek sz´am´aval t´erjen vissza. Hib´as input eset´en, azaz amennyiben n negat´ıv, akkor a visszat´er´esi ´ert´ek legyen -1. T´etelezz¨uk fel, hogy J´ozsi b´acsi ismer n´eh´any tr¨ukk¨ot, amely hat´as´ara csak tehenek sz¨uletnek a gazdas´agban. K´odold le a f¨uggv´enyt C nyelven! A f¨uggv´eny fejl´ec´en ne valtoztass! A f¨uggv´eny inputjai a param´eterek, outputja a visszat´er´esi ´ert´ek. A f¨uggv´eny nem v´egez IO m˝uveleteket!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!